28 Aralık 2012 Cuma

Gündem

Yeni günde Asya’da yukarı yönlü hareketler devam ediyor. Yılın işlem gününü yaşayan Japonya’da endeksler yukarıda. Bugün ülkede açıklanan kötü gelen sanayi verisi daha fazla teşvik geleceği beklentisi nedeniyle endekslerin yukarı çektiği görülüyor.
 
Japonya İstatistik Bürosu'ndan yapılan açıklamaya göre, ülkede işsizlik oranı yüzde 4.2'den yüzde 4.1'e indi.Piyasalarda beklenti oranın yüzde 4.2 olarak kalacağı yönündeydi. Japonya'da çekirdek TÜFE Kasım ayında, ekonomistlerin beklentileri doğrultusunda yüzde -0.1 olarak gerçekleşti.
 
Veri, Japonya'da deflasyonist baskının devam ettiğini ortaya koyarken, ek parasal gevşeme beklentilerini destekledi. Yeni günde Yen zayıflamaya devam ediyor. dolar Yen paritesi 86.50’ye çıktı. Şanghay borsası yüzde 1 artıda. Seul yüzde 0.7, Sidney yüzde0.5 yükseldi. Tokyo borsası yüzde1'e yakın artışla 21 ayın zirvesini geliştirdi.
 

Japonya'da sanayi üretimi beklenenden çok daha fazla düşüş kaydederek 2011'deki deprem sonrası dönemin en düşük seviyesine geriledi ve Başbakan Shinzo Abe'nin büyük ölçekli teşvik uygulaması gerekliliğini artırdı.Sanayi üretimi Kasım'da aylık bazda yüzde 1.7 düşerek, Bloomberg anketine katılan 27 ekonomistin tahminlerini aştı. Taze gıda hariç tüketici fiyatlarının da yıllık bazda yüzde 0.1 düştüğü Japonya deflasyonda kalmayı da sürdürdü. Japonya Merkez Bankası yüzde 1 enflasyon hedeflerken, Abe, enflasyon hedefinin yüzde 2'ye çıkarılmasını istiyor.

Mali uçuruma dört gün kala Temsilciler Meclisi'nin 30 Aralık Pazar günü toplanma kararı almasıyla endeksler kayıplarını toparladı.ABD Senatosu'nun Demokrat Partili Başkanı Harry Reid, ABD piyasalarının açılışının ardından yaptığı açıklamada, ''Senatoda geçen vergi yasası, Temsilciler Meclisi'nden ezici bir çoğunlukla geçebilir.

 
Mali uçurum gitmekte olduğumuz yer olarak görünüyor'' dedi. Boehner, senatonun harekete geçmesi gerektiği açıklamasında bulundu.ABD Senatosu'nun Demokrat Partili Başkanı Harry Reid, ABD piyasalarının açılışının ardından yaptığı açıklamada, ''Senatoda geçen vergi yasası, Temsilciler Meclisi'nden ezici bir çoğunlukla geçebilir. Mali uçurum gitmekte olduğumuz yer olarak görünüyor'' dedi. Boehner, senatonun harekete geçmesi gerektiği açıklamasında bulundu.


ABD Başkanı Barack Obama, mali uçuruma 4 gün kala Demokrat ve Cumhuriyetçi Kongre liderleri ile yarın Beyaz Saray'da görüşmeyi planlıyor.Yasakoyucular 600 milyar dolarlık harcama kesintisi ve vergi artışlarının Ocak'ta devreye girmesini önlemeye çalışırken, Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçi liderleri de kurulun 30 Aralık'ta buluşacağını söyleyerek, meclisin 2 yıldan bu yana ilk  Pazar günü toplantısını açıkladı.


Mali uçuruma 4 gün kala ABD Senatosu Çoğunluk Lideri Harry Reid, Cumhuriyetçiler işbirliği yapmayacağından, ABD'deki bütçe anlaşmazlığının büyük ihtimalle 1 Ocak'tan önce çözülemeyeceğini ileri sürdü.

Asgari ücret 2013 yılı için belirlendi. 2013 yılında uygulanacak asgari ücret altı ay için net 774 TL, ikinci altı ay için 804 TL olarak belirlendi. Asgari ücretle ilgili son dakika haberleri ve yeni gelişmeler.

Hiç yorum yok: