22 Ağustos 2012 Çarşamba

ŞİRKET HABERLERİ, SERMAYE ARTTIRIMLARI

Şişecam NÖTR; Revize ediliyor –grup şirketlerinden Çayırova Cam’ı devralmayı planlıyor. Şirket bu amaçla sermayesini artırarak yeni ihraç edilecek payları Çayırova Cam ortaklarına verecek. Bir zamanlar düzcam üretimi yapan Çayırova Cam uzun bir süredir herhangi bir üretim faaliyetinde bulunmuyordu. Şirket halihazırda grup şirketlerine kiraladığı ve aralarında bir limanın da bulunduğu bazı gayrimenkullere ve grup şirketlerinde sahip olunan bazı hisselerden oluşan bir hisse portföyüne sahiptir.

Trakya Cam’ın NÖTR; Revize ediliyor –Çayırova Cam’da %28.1 payı bulunmaktadır. İşlem grup yapısını sadeleştirmeye yönelikgenel stratejinin bir parçası gibi değerlendirilebilir. Ancak ile etapta yine de grup şirketleri arasında yeni çapraz sahiplik de yaratacaktır: örneğin Trakya Cam işilem karşılığında Şişe Cam hissesi alacaktır.

Adana – OLUMSUZ; Endekse Paralel Getiri – 2Ç12’de 23 milyon TL net kar elde etti. Açıklanan net kar bizim beklentimiz olan 29 milyon TL’nin altında oldu. Bunun sebebi, düşük gelen faaliyet dışı kardan ve beklentimizin altında gelen faaliyet dışı kardan kaynaklanmaktadır. Yıllık bazda VAFÖK marjı 2Ç12’de %30 oluken, bizim beklentimiz olan %28’in hafif üzerinde gerçekleşti.

Banvit – OLUMSUZ; Gözden Geçiriliyor – 2Ç12’de 1.6 milyon TL net kar elde etti. Açıklanan net kar bizim beklentimiz olan 12 milyon TL’nin oldukça altında kaldı. Bunun sebebi, yüksek gelen vergi giderlerinden ve beklentilerin altında gelen operasyonel karlılıktan kaynaklanmaktadır. VAFÖK marjı 2Ç12’de %7.7 olurken, bizim beklentimiz olan %10’nun altında gerçekleşti. 2Ç12’de yüksek seyreden hammadde fiyatları, karlılığı olumsuz etkiledi.

Çimsa – NÖTR; Endeksin Üzerinde Getiri – bugün 2Ç12 mali sonuçlarını açıklaması bekleniyor. Bizim ve piyasanın net kar piyasa beklentisi 44mn TL.

Hiç yorum yok: