24 Temmuz 2012 Salı

PSA PEUGEOT CİTROËN VE TOYOTA, AVRUPA'DA HAFİF TİCARİ ARAÇLARLA İLGİLİ YENİ BİR İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI İMZALADIKLARINI AÇIKLADILAR


Toyota Avrupa ve PSA Peugeot Citroën bugün Avrupa'da hafif ticari; araçlar segmentinde yeni bir işbirliği anlaşmasını imzaladıklarını; duyurdular. PSA Peugeot Citroën Grubu böylece Toyota'ya Avrupa'da; Toyota markası altında ticarileştirilecek hafif ticari araçlar temin; edecek.; İlk etapta, 2013'ün ikinci çeyreğinden itibaren, PSA Peugeot; Citroën mevcut Peugeot Expert ve Citroën Jumpy gamlarından alınan; hafif ticari araçlar temin edecek.

Anlaşma aynı zamanda PSA Peugeot; Citroën tarafından üretilecek yeni nesil araçlar konusunda da; işbirliğini öngörüyor. Bu işbirliğinin 2020 sonrasında da devam etmesi; planlanıyor.; Toyota Avrupa'nın bu yeni nesil araçlarla ilgili geliştirmelere ve; endüstriyel yatırımlara doğrudan katılması öngörülüyor. Bununla; birlikte herhangi bir sermaye iştiraki veya ortak üretim öngörülmüyor.;

Toyota Motor Avrupa Başkanı Didier Leroy "Hafif ticari araç; segmenti Avrupa pazarında çok sayıda ülkede bizim için önemli" dedi.; "PSA Peugeot Citroën ile güçlerimizi birleştirerek, Hiace modelimizin; geçtiğimiz günlerde satışının durdurulması sonrasında sadık; müşterilerimize böylece iyi bir çözüm sunuyoruz. Halihazırda küçük; ticari otomobiller sınıfında PSA Peugeot Citroën ile kendini; kanıtlamış ortaklığımız sürüyor.

PSA Peugeot Citroën Avrupa'da hafif; ticari araçlar pazarında başta gelen aktörlerden bir tanesi ve; kaliteli ve çok yönlü araç üretimi konusunda sağlam bir üne sahip."; PSA Peugeot Citroën Programlar Direktörü Jean-Christophe Quémard; ise "Bugün Toyota ile kurduğumuz verimli işbirliğinin kapsamının; genişlediğini duyurmaktan mutluyuz. Bu anlaşma, şirketlerimizin Avrupa; pazarına yönelik rekabetçi ürünler sunmalarına olanak verecek ve yeni; nesil hafif ticari araçların geliştirilmesinin temellerini; oluşturuyor" şeklinde eklemede bulundu.

Hiç yorum yok: