24 Temmuz 2012 Salı

Gündem de Neler Var ?

İspanya’da birden fazla bölgenin yardım için başvurabileceği endişesi ve Almanya ve IMF’nin Yunanistan’a yönelik olumsuz açıklamaları, yurtdışı borsalarda sert satış getirdi. Avrupa borsaları %3’ün üzerinde düşerken, İMKB %1,7 düşüşle günü 60.736 seviyesinden tamamladı. Avrupa krizi petrole yaradı ve petrol 107 dolardan 102 dolara geriledi. Bu sabah Çin’den gelen pozitif PMI verilerinin etkisiyle Asya borsalarında toparlanma izleniyor. Euro/dolar 1,2120, petrol 104 dolar seviyesinden güne pozitif olarak başlıyor. İçerde tahvil faizi %7,86 kapanışına göre %7,84-7,91 aralığından başlangıç yaparken, İMKB’de 60.500 seviyesinden tepki alımları görülebileceğini düşünüyoruz.
Bugün piyasalar Avrupa’da büyüme konusunda gösterge olan PMI verilerini izleyecek.
AB/IMF yetkilileri bugün Yunanistan’da seçim sonrası kurtarma programını gözden geçirmek üzere temaslarına başlıyor. Dün Yunanistan’ın taahhütlerini yerine getirmediği için IMF ve Almanya’dan ciddi uyarılar almasının ardından eurodan çıkış senaryoları tekrar gündeme gelmişti. Bugünkü görüşmelerin sonucunda hazırlanacak rapor, Yunanistan’a yeni kredi diliminin verilip verilmeyeceği kararı eylül ayında açıklanacak.
İç piyasada ikinci çeyrek bilanço açıklaması Halkbank ile devam edecek. Reuters anketine göre bankanın ikinci çeyrek karının %18,85 artışla 609mn lira olması yönünde.

Hiç yorum yok: