31 Mayıs 2012 Perşembe

Sermaye Artırımı, Temettü Ödemeleri, Halka Arz ve Genel Kurul Tarihleri

· Ar Tarım Organik Gıda, bugün "ARTOG" kodu ile 1,89 TL baz fiyattan İMKB İkinci Ulusal Pazarı'nda işlem görmeye başlayacak…
· Birlik Mensucat, eşanlı olarak sermayesini %69,60 azaltma ve %228,90 bedelli artırma kararı aldı… Rüçhan hakkı kullanım fiyatı hisse başına 1 TL.
· Aksigorta, hisse başına brüt 0,094549 TL, net 0,080367 TL nakit temettü dağıtımına yarın başlayacak. Temettü verimi %4,2.
· Menderes Tekstil, %0,11 oranında hisse senedi şeklinde temettü dağıtım teklifini Genel Kurul onayına sunacak…
· Hektaş Ticaret, Olağanüstü Genel Kurul toplantısı 22 Haziran 2012 tarihinde yapılacak…
· Nuh Çimento, Olağanüstü Genel Kurul toplantısı 26 Haziran 2012 tarihinde yapılacak…
· Konfrut Gıda, Olağan Genel Kurul toplantısı 25 Haziran 2012 tarihinde yapılacak…
· Halk Sigorta, Olağanüstü Genel Kurul toplantısı 26 Haziran 2012 tarihinde yapılacak…
İMKB Şirket Haberleri;
· Beşiktaş, UEFA müsabakalarından 1 yıl men edildi… Beşiktaş, 2011-2012 UEFA lisans başvurusuyla ilgili olarak yapılan hatalı mali bilgilendirmelerden dolayı önümüzdeki yıl UEFA müsabakalarından men edildiğini, ayrıca 100 bin euro para cezasına çarptırıldığını bildirdi. Beşiktaş’ın, lisans kriterleri ile ilgili önümüzdeki 5 sezon içerisinde benzeri sorunları tekrarlaması halinde 1 yıl daha UEFA müsabakalarından men edileceği ve 100 bin euro daha para cezası ödeyeceği bildirildi.
· Ereğli Demir-Çelik, sınırları içerisinde bulunan ve özelleştirme sırasında bilabedel ve süresiz olarak kullanımına sunulan bazı araziler Maliye Bakanlığı’nca geri alınıyor… Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın özelleştirme sırasında verdiği tanıtım dokümanında “Erdemir sınırları içerisinde bulunan bazı arazilerin devlete ait olduğu; ancak bunların, Maliye Bakanlığı tarafından bilabedel ve süresiz olarak Erdemir'in kullanımına tahsis edildiği” bilgisinin yer aldığı, ancak söz konusu tahsise olanak sağlayan kanunun yürürlükten çıkmasının ardından Maliye Bakanlığı’nın da Erdemir’e tanıdığı bilabedel ve süresiz kullanım tahsisini kaldırdığı, hukuki yollardan yapılan müracaatlarda mahkemenin Erdemir aleyhine karar verdiği bildirildi. Erdemir’in tahsisin kaldırılması ile ilgili alınan kararın iptali için 2008 yılında açtığı davanın mahkemece reddi ile ilgili olarak yapılan temyiz başvurusu da Danıştay tarafından reddedildi. Ayrıca Şirket, Kayıtlı Sermaye Tavanı'nın 5 mr TL'den 7 mr TL'ye yükseltilebilmesi için SPK’ya başvuracak.
· İzocam, sermayesinde Alghanim Holding %47,53 oranında dolaylı paya sahip olacak… İzocam’ın çoğunluk hissedarı İzocam Holding’in %49,9 oranında iştiraki olan Alghanim İzolasyon’un çoğunluk hissedarı Alamana Industries’in 135,8 mn adet hissesinin Alghanim Holding’e ayni sermaye olarak konması için “katılım sözleşmesi” imzalandığı ve işlemin tamamlanması ile Alghanim Holding’in İzocam’ın sermayesinde %47,53 oranında dolaylı pay sahibi olacağı bildirildi.
· Sarkuysan, “Bemka Emaye” şirketinin %46,206’sını satın alma kararı aldı… Ayrıca Şirket, bağlı ortaklıklarından Sarda Dağıtım’ın %8,501 oranında, Sarmakina’nın ise %22,647 oranında “Bemka Emaye” payı satın alma kararı aldığını bildirdi.
· Saray Matbaacılık, Danimarka'da kain bir aracı kurum ile aracılık sözleşmesi üzerinde görüşmelere başladı… Aracı kurumun görevinin, şirketin ileride kullanmayı planladığı fonlara ulaşabilmesi için gerek hisse senedi, gerek özel plasman yatırımları şeklinde yatırım yapmak isteyenleri bulmak, bunlara şirketi tanıtmak, koşulların belirlenmesinde aracılık görevini yerine getirmek olduğu bildirildi.
· İş Bankası, KKTC şubelerinin yeni kurulacak bir banka tüzel kişiliği altında yapılandırılarak faaliyetlerinin sürdürülmesi veya mevcut durumun devam ettirilmesi alternatiflerinin değerlendirilmesi konusunda Genel Müdürlüğü yetkilendirdi…
· Zorlu Enerji, Pakistan Rüzgar Enerji Santrali projesinin finansman kapanışının gerçekleştiğini bildirdi…
· Ostim Endüstriyel Yatırımlar, %24 oranında iştiraki olan Ayen Ostim Enerji’deki hisselerinin satışı için görüşmelere başlama kararı aldı.

Hiç yorum yok: