22 Nisan 2013 Pazartesi

Piyasalara Bakış

Bir süredir ifade ettiğimiz gibi küresel büyümenin yavaş yavaş hız kestiği ve beklentilere nazaran gerçekleşmelerin olumsuz süprizler yaratmaya başladığına dair sinyaller var. Bu doğrultuda makro verilerden gelecek sinyaller önemli olmaya devam ediyor. Bu hafta ABD’de ikinci el konut satışları, Nisan ayı PMI imalat endeksi, dayanıklı tüketim mal siparişleri, haftalık işsizlik başvuruları, Kansas FED imalat endeksi, 1Ç GSYİH ve Michigan tüketici güven endeksi açıklanıyor.
 
26 Nisan’da açıklanacak 1Ç büyüme verisi ile birlikte yeni siparişler ve Mart ayı ikinci el konut satışları rakamı ön planda olabilir. Euro Bölgesi ve Çin’de ise revize Nisan ayı PMI rakamları ve Almanya IFO endeksinden gelecek sinyaller ön planda olacak. Ayrıca Japonya Merkez Bankası BOJ’un 26 Nisan’da politika toplantısı var. Yurtiçinde ise KKO açıklanıyor. Diğer taraftan bugün New York FED’den Dudley ve AB Komisyonundan Rehn bir konferansta konuşacak.

 
Ayrıca kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, bütçe açığı ile ekonomik ve mali görünümün negatif etki yapmaya devam ettiğini belirterek İngilterenin kredi notunu AAA'dan AA'ya indirdi.
 
Teknik tarafta ise geçtiğimiz hafta 84,000 ara destek noktasının aşağı kırılmasıyla birlikte, son iki işlem gününde bankacılık hisseleri önderliğinde satış baskısının hakim olduğunu gözlemliyoruz. Hafta içerisinde 82,000 hedef desteğinin bu hareket kapsamında önemli olacağını düşünüyoruz. 82,000 desteğini aşağı geçecek hareketlerin, 79,000 seviyesine doğru aşağı baskısının devamını getirebileceği riskini göz önünde bulunduruyoruz. 82,000 desteği üzerinde tutunmayı başaracak hareketler ise piyasada son iki aydır etkili olan 82,000/86,500 band hareketini sürdürecektir. Bu paralelde geçtiğimiz hafta 84,000 desteği altında kapatılmasını önerdiğimiz kısa vadeli pozisyonların ardından, piyasada yeniden pozisyon almak için bu seviyenin yukarı kırılmasını bekliyoruz.

ykb ytr

Hiç yorum yok: