13 Ocak 2012 Cuma

Teknik Analiz - Türk Hava Yolları

Hissede uzun vadeli olarak nitelendirdiğimiz alçalan hareket içinde geçen hafta 1.99 seviyesine kadar yaşanan geri çekilmenin sonrasında başlayan, yeni bir toparlanma hareketi takip etmekteyiz. Teknik açıdan ilk önemli direnç noktası olarak 20 günlük hareketli ortalamaya denk gelen 2.15 seviyesi izlenebilir. Diğer önemli direnç noktaları 2.22, 2.30 ve 2.35 seviyelerindedir. Kısa vadeli alçalan trend çzigisine denk gelen 2.35 seviyesi aynı zamanda ana direnç noktası olarak etkili olacaktır.
Kısa vadeli göstergelerin olumluya dönmeye başlayan sinyalleri dikkate alındığında, hissede 1.99 seviyesinden başlayan yükselen hareketin süreceği, teknik olarak önümüzdeki süreçte ilk etapta 2.15-2.35 aralığına denk gelen direnç bölgesinin test edileceği söylenebilir. Bu seviyenin aşılması, hissenin kısa vadeli alçalan trend baskısından kurtulmasını, diğer bir ana direnç noktası olan uzun vadeli alçalan trend çizgisine denk gelen 2.70 seviyesine doğru hareketlenmesini sağlayacaktır.
Hissenin uzun vadeli alçalan trend baskısından kurtulabilmesi, 1.99 seviyesinden başlayan yükselen hareketin daha uzun süreye yayılmaya başlayabilmesi için ise 2.70 seviyelerinin aşılması önemli bulunmaktadır. Bu seviyenin üzerinde, hedef olarak sırasıyla 2.97-3.20 bandı ile 3.56 seviyeleri gösterilebilir.   
Hissede 1.99 seviyesinden başlayan toparlanma hareketi içinde, 2.70 seviyesinin aşılmasını sağlayacak güç bulunmadığı sürece, yükselişlerin kısa vadeli olarak kalmaya devam edeceği, hisse üzerinde uzun vadeli alçalan trend baskısının süreceği düşünülmelidir. Dolayısıyla, hissede kısa vadeli yükselen hareket içinde kısa vadeli pozisyonlar için 2.35 ve 2.70 seviyeleri önemli realizasyon bölgeleri olarak da değerlendirilebilir.
Hissede önemli destek noktaları ise 2.04 ve 1.99 seviyelerindedir. 1.99 seviyesi aynı zamanda ana destek noktası olarak ön plana çıkmaktadır.  Hissede toparlanma hareketinin sınırlı kalması, satış baskısının yeniden artmaya başlaması durumunda ise, satışların 1.99 seviyesine yaklaştıkça durulacağı, bu seviyenin üzerinden yeni bir toparlanma hareketi içine girileceği düşünülebilir.

Hiç yorum yok: