12 Ocak 2012 Perşembe

Teknik Analiz - Tofaş Fabrika

Hissede teknik açıdan kısa vadeli olarak nitelendirdiğimiz bir yükselen hareket gözlenmektedir. Önemli direnç noktaları olarak 6.34, 6.42 ve 6.56 seviyeleri takip edilebilir. Ana direnç noktası olarak orta vadeli alçalan trend çizgisine denk gelen 6.66 seviyesi önemli bulunmaktadır. Kısa vadeli göstergelerin olumluya dönmeye başlayan sinyalleri dikkate alındığında, hissede kısa vadeli yükselen hareketin süreceği, önümüzdeki süreçte ilk etapta 6.66 seviyelerinin test edileceği söylenebilir.

Hissenin orta vadeli alçalan trend baskısından kurtulabilmesi, daha uzun süreye yükseliş hareketinin yayılmaya başlayabilmesi için ise 6.66 seviyelerinin aşılması önemli gözükmektedir. Bu seviyenin üzerinde, hedef olarak sırasıyla 7.26 seviyeleri ile 7.60 seviyeleri gösterilebilir.

6.66 seviyesinin aşılmasını sağlayacak güç bulunmadığı sürece, teknik olarak yükselişlerin kısa vadeli olarak kalmaya devam edeceği, hisse üzerinde orta vadeli alçalan trend baskısının süreceği düşünülmelidir. Dolayısıyla, hissede olası yukarı hareketlerde kısa vadeli pozisyonlar için 6.66 seviyesine doğru hareketlenmeler önemli bir realizasyon fırsatı olarak da değerlendirilebilir.

Hissede ilk önemli destek noktası ise 6.08 seviyesindedir. Diğer önemli destek noktaları 6.00, 5.92 ve 5.86 seviyeleridedir. Kısa vadeli yükselen trend çizgisine denk gelen 5.86 seviyesinin aynı zamanda ana destek noktası haline geldiğini görmekte, hisse üzerinde etkili olacak satışların da, ilk etapta 6.08-5.86 bandında durulacağını, kısa vadeli yükselen hareket içinde yeni taban seviyesinin 5.86 seviyesindeki trend desteğinin üzerinde oluşacağını düşünmekteyiz.

Kısa vadeli yükselen hareket teknik olarak 5.86 seviyesindeki trend desteğinin altına inilmesi ile bozulmuş olacaktır. Dolayısıyla, geri çekilmelerde 5.86 seviyesi aynı zamanda stop loss noktası olarak kullanılabilir. Bu seviyenin altına inilmediği sürece, geri çekilmelerin düzeltme hareketleri olarak kalacağı, kısa vade için yükseliş eğiliminin devam edeceği düşünülmelidir.

Hiç yorum yok: