6 Ocak 2012 Cuma

Teknik Analiz - Koç Holding

Hissede teknik açıdan orta vadeli olarak nitelendirdiğimiz alçalan hareket devam etmektedir. İlk önemli destek noktası olarak 5.60 seviyesi izlenebilir. Diğer önemli destek noktaları 5.52, 5.40 ve 5.30 seviyelerindedir. Ana destek noktası olarak ise 2011 yılın en düşük seviyesi olan 5.22 seviyesi etkili olacaktır. Hisse üzerinde son dönemde yoğunlaşan satışlarla aşırı satım bölgesine gerileyen kısa vadeli göstergeler dikkate alındığında, hisse üzerinde satışların 5.22 seviyesine yaklaştıkça durulması, bu seviyenin üzerinden "ikili dip" formasyonu hareketi içinde, ilk etapta kısa vadeli alçalan trend çizgisine denk gelen ana direnç noktası olarak etkili olacak 6.20 seviyesine doğru yeni bir toparlanma hareketi içine girilmesi beklenebilir. Bu seviyenin aşılması, hissenin kısa vadeli alçalan trend baskısından kurtulmasını, yükseliş hareketinin diğer bir ana direnç noktası olan orta vadeli alçalan trend çizgisine denk gelen 7.10 seviyesine doğru sürmesini sağlayacaktır. 5.88 ve 6.00 seviyeleri ara direnç noktaları olarak etkili olacaktır.
Hissenin orta vadeli alçalan trend baskısından kurtulabilmesi, daha uzun süreye yükselişin yayılmaya başlayabilmesi için ise teknik olarak 7.10 seviyelerinin aşılması önemli görülmektedir. Bu seviyenin üzerinde, hedef olarak 7.58 seviyeleri gösterilebilir.
Toparlanma hareketleri içinde 7.10 seviyesinin aşılmasını sağlayacak güç oluşmadığı sürece, yukarı hareketlerin kısa vadeli olarak kalmaya devam edeceği, hisse üzerinde orta vadeli alçalan trend baskısının süreceği söylenebilir. Bu nedenle, olası yukarı hareketlerde kısa vadeli pozisyonlar için sırasıyla 6.20 ve 7.10 seviyeleri önemli realizasyon bölgeleri olarak da takip edilebilir.
Orta vadeli alçalan hareket içinde 5.22 seviyesinin üzerinde duracak gücün bulunamaması, bu seviyedeki desteğin bozulması ise, hissede düşüş hareketinin, daha uzun süreye yayılmaya başlayacağının önemli bir işareti olacaktır. Dolayısıyla, geri çekilme hareketi içinde 5.22 seviyesi aynı zamanda önemli bir stop loss noktası olarak da kullanılabilir.


Hiç yorum yok: