18 Ocak 2012 Çarşamba

Teknik Analiz - Aksigorta

Hissede kısa vadeli alçalan hareket içinde Ocak ayına başlarken yoğunlaşan satışlarla 1.39 seviyesine kadar yaşanan gevşemenin sonrasında başlayan yeni bir toparlanma hareketi takip etmekteyiz. Teknik açıdan önemli direnç noktaları olarak 1.55, 1.58 ve 1.62 seviyeleri takip edilebilir. Kısa vadeli alçalan trend çizgisine denk gelen 1.62 seviyesi aynı zamanda ana direnç noktası olarak ön plana çıkmaktadır. Kısa vadeli göstergelerin olumluya dönmeye başlayan sinyallerine bakıldığında, hissede 1.39 seviyesinden başlayan yükselen hareketin süreceği, önümüzdeki süreçte ilk etapta 1.55-1.62 aralığına denk gelen direnç bölgesinin test edileceği söylenebilir.

Hissenin kısa vadeli alçalan trend baskısından kurtulabilmesi, daha uzun süreye yükseliş hareketinin yayılmaya başlayabilmesi için ise 1.62 seviyelerinin aşılması önemli görülmektedir. Bu seviyenin üzerinde, sırasıyla 1.77 seviyeleri ile 1.86-2.05 bandı hedeflenebilir.

Toparlanma hareketi içinde 1.62 seviyesinin aşılmasını sağlayacak güç bulunmadığı sürece, yükselişlerin sınırlı kalacağı, hisse üzerinde kısa vadeli alçalan trend baskısının süreceği düşünülmelidir. Dolayısıyla, 1.62 seviyesine doğru hareketlenmeler kısa vadeli pozisyonlarda realizasyon için fırsat olarak da görülebilir. Daha orta vadeli pozisyonlarda realizasyon için sırasıyla 1.77, 1.86 ve 2.05 seviyeleri izlenebilir.

Hissede önemli destek noktaları ise 1.46, 1.43 ve 1.39 seviyelerindedir. 1.39 seviyesinin aynı zamanda ana destek noktası haline geldiğini görmekteyiz. Hissede toparlanma hareketlerinin sınırlı kalması, satış baskısının yeniden artmaya başlaması durumunda ise, satışların 1.39 seviyesine yaklaştıkça durulması, bu seviyenin üzerinden yeni bir toparlanma hareketi içine girmesi beklenebilir.

Hiç yorum yok: