5 Ocak 2012 Perşembe

Teknik Analiz - Aksigorta

Orta vadeli olarak nitelendirdiğimiz yükselen hareket içinde bulunan hissede, önemli destek noktaları olarak 1.57 ve 1.53 seviyeleri ön plana çıkmaktadır. 1.53 seviyesi aynı zamanda ana destek noktası olarak etkili olacaktır. Hisse üzerinde son dönemde etkili olan realizasyon amaçlı satışların sürmesi durumunda, teknik açıdan 1.57-1.53 bandında satışların durulması, orta vadeli yükselen hareket içinde yeni tabanın 1.53 seviyesinin üzerinde oluşması beklenebilir.

Hissede önemli direnç noktaları ise 1.62, 1.66, 1.73 ve 1.77 seviyelerindedir. Aralık ayının en yüksek seviyesi olan 1.77 seviyesinin de aynı zamanda ana direnç noktası haline geldiğini görmekteyiz. Orta vadeli yükselen hareket içinde düzeltme hareketlerinin 1.53 seviyeleri ile sınırlı kalmasını beklediğimiz hissede, bu seviyenin üzerinde yaşanacak olası yukarı hareketlerde de, önümüzdeki süreçte ilk etapta yine 1.62-1.77 aralığına denk gelen direnç bölgesinin test edileceğini düşünmekteyiz. 


Hissenin son dönemde artan realizasyon baskısından kurtulabilmesi, orta vadeli yükselen hareketin yeni bir ivme kazanabilmesi için ise 1.77 seviyelerinin aşılması önemli görülmektedir. Bu seviyenin üzerinde, sırasıyla 1.90 seviyeleri ile 2.07 seviyeleri hedeflenebilir.

Kısa vadede 1.77 seviyesinin aşılmasını sağlayacak güç bulunmadığı sürece, yükselişlerin sınırlı kalmaya devam edeceği, hissede düzeltme hareketinin süreceği söylenebilir. Dolayısıyla, 1.77 seviyesine doğru hareketlenmeler önemli bir realizasyon fırsatı olarak da değerlendirilebilir.

Orta vadeli yükselen hareket teknik olarak 1.53 seviyesinin altına inilmesi ile bozulmuş olacaktır. Bu nedenle, geri çekilme hareketi içinde 1.53 seviyesi aynı zamanda ana stop loss noktası olarak da takip edilebilir.

Hiç yorum yok: