16 Ocak 2012 Pazartesi

İMKB Kap Haberleri


  • Şekerbank, 2012 yılında 330 mn TL tahvil veya bono ihraç edecek…

  • Fenerbahçe, en fazla 100 mn TL’ye kadar halka arz yoluyla tahvil ihracı için SPK’ya başvurdu... Ayrıca, oyuncusu Recep Berk Elitez’i, 2011-2012 sezon sonuna kadar Kayseri Erciyes Spor'a bedelsiz, geçici olarak transfer etti. Oyuncunun bonservisinin, 2013-2014 sezon sonuna kadar Fenerbahçe’de olacağı bildirildi.

  • Halk Yatırım, Taraf Gazetecilik’in halka arzının geri çekildiğini bildirdi… Taraf Gazetecilik’in 12-13 Ocak 2012 tarihlerinde İMKB Birincil Piyasa'da gerçekleştirilen talep toplama sürecinde arz miktarının altında talep geldiği, halka arzın küçültülmesi gibi alternatiflerin, Taraf Gazetecilik ile birlikte değerlendirildiği ve bu uygulamaların yatırımcıların lehine sonuçlar vermeyeceği kanaatine varılarak, halka arzın konjonktürün daha uygun olacağı bir tarihte yapılmak üzere geri çekilmesine karar verildiğini bildirdi.

  • Denizbank, bankanın satışına ilişkin sürecin devam ettiğini bildirdi…

  • Koza Altın, 31.12.2011 tarihi itibariyle kaynaklarının 11 mn onsa, rezervlerinin ise 2,3 mn onsa ulaştığını bildirdi… Buna ek olarak 0,86 mn ons altının, mevcut projelerde yapılan test çalışmalarının yılın ilk yarısında tamamlanması sonucunda rezerve ekleneceğini, 2011 yılı içerisinde yapılan 302.000 onsluk rekor üretim tutarı da dikkate alındığında toplam kaynaklarındaki yıllık artış oranının %13 (görünür ve muhtemel kaynaklar dikkate alındığında %22), rezervlerdeki yıllık artış oranının ise %23'e ulaştığını bildirdi.

  • İzmir Demir Çelik, İzdemir Enerji’nin sermaye artırımında rüçhan hakkını kullanacak… Şirket, bağlı ortaklığı İzdemir Enerji'nin sermayesinin, tamamı nakit olmak üzere toplam 23 mn TL artırılarak 65.6 mn TL’den 88.6 mn TL'ye yükseltilmesi nedeniyle %60 oranındaki payına ait 13.8 mn TL tutarındaki rüçhan hakkının kullanılmasına karar verdi…

  • Anadolu Efes’in, 2011’de bira satış hacmi azaldı… Anadolu Efes’in, 2011 yılında gerçekleştirdiği toplam bira satış hacminin bir önceki seneye kıyasla %4,7 oranında azalarak 23,0 mn hektolitre olarak gerçekleştiği, 2011 yılının son çeyreğinde ise toplam bira satış hacminin bir önceki yılın aynı dönemine göre %7,1 azaldığı bildirildi. 2011’de Anadolu Efes'in konsolide net satış gelirlerini etkileyen bira ve meşrubat faaliyetleri satış hacminin, bir önceki yıla göre %3,7 oranında artış göstererek 44,8 mn hektolitre olarak gerçekleştiği, 2011 yılının son çeyreğinde ise konsolide satış hacminin 2010 yılının aynı dönemine göre %0,7 daraldığı belirtildi.

  • RHEA GSYO, 350 bin TL sermayeli yeni kurulacak şirkete %99 pay ile iştirak edecek… Şirket, Rhea Dijital Yatırım ya da İstanbul Ticaret Sicili'nin uygun göreceği başka bir ad altında 350 bin TL sermaye ile Türkiye'de kurulacak olan A.Ş.’ye ortak olarak iştirak etmeye ve bu şirketin sermayesinin %99'unu taahhüt etmeye karar verdiğini bildirdi.

  • Garanti Faktoring, ING Bank NV ile kredi anlaşması imzaladı… Kredinin, faktoring alacakları finansmanında kullanılmak üzere 30 mn dolar tutarında, 370 gün vadeli olduğu bildirildi.

  • Bursa Çimento, İş bankası ile 25 mn dolarlık kredi sözleşmesi imzaladı… Kredinin, İş bankası Bursa şubesi ile 2 yılı geri ödemesiz, 7 yıl vadeli olarak, fabrikada oluşan atık ısıdan elektrik enerjisi üretimi, yasal ve çevresel gereklilikler nedeniyle elektrostatik filtrelerin torbalı filtrelere dönüştürülmesi ve atıktan türetilmiş yakıt tesisinin gerektirdiği ilaveler gibi yatırımların finansmanında kullanılacağı bildirildi.

  • Rönesans GY, Mel 4 Gayrimenkul Geliştirme’deki hissesinin %50’sini devrediyor… Şirket, %99,99 hissesine sahip olduğu bağlı ortaklığı Mel 4 Gayrimenkul Geliştirme’deki %50 hissesinin Fervonia Holding B.V.'ye devredilmesine ilişkin olarak hisse devir sözleşmesi imzaladığını, Mel 4 Gayrimenkul Geliştirme’nin, Şanlıurfa'da geliştirilmesi planlanan alışveriş merkezi projesinin sahibi olduğunu bildirdi.

  • Enka İnşaat, OOO ENKA TC şirketinin perakende aktiflerini satıyor… Şirket, Rusya Federasyonu'nda mukim dolaylı iştiraki OOO ENKA TC şirketinin perakende aktiflerinin satılması ile ilgili olarak OOO BILLA ve OOO BILLA REALTY şirketleri ile bir çerçeve anlaşması imzaladığını bildirdi.

  • Türk Ekonomi Bankası, 300 mn TL nominal değerli banka bonosunun itfasını gerçekleştirdi…

  • Saf GYO, 1,6 mn TL+KDV bedel ile gayrimenkul satıyor… Şirket, portföyünde yer alan İstanbul-Şişli’de bulunan kargir işyeri niteliğindeki gayrimenkulün 136-137-138 nolu bağımsız bölümlerinin 1,6 mn TL + KDV bedel ile Medianova İnternet Hizmetleri’ne satılması hususunda anlaşmaya varıldığını bildirdi.

Hiç yorum yok: