13 Ocak 2012 Cuma

İMKB Kap Haberleri

  • Şekerbank, BTA, Şekerbank’ta sahip olduğu %34’lük payı, kendisinin ana hissedarı Samruk-Kazyna’ya satmaya hazırlanıyor… Devir için BDDK’ya başvurulduğu bildirildi...
  • Güneş Sigorta, Türk Hava Yolları ile 4 yıllık sözleşme imzaladı... Sözleşme kapsamında THY'nin 200'e yakın uçağını, yolcularını ve 16 bin çalışanını sigortaladığı bildirildi.
  • Coca-Cola İçecek, 2011 yılında Türkiye operasyonlarının satış hacminin 2010’a göre %10,6 artarak 546,8 mn  kasaya ulaştığını bildirdi… Konsolide satış hacmi ise, 2011 yılında %14,5 yükselerek 761,7 mn ünite kasaya ulaştı.
  • Emlak Konut GYO, Varyap Meridian projesinde bulunan 14 adet bağımsız bölüm ve 19 adet dükkanın 69,1 mn TL tutarındaki satış bedellerinin, şirket hesaplarına yatırıldığını bildirdi...
  • İpek Doğal Enerji,  Kozluk ruhsat alanında sondaj faaliyetlerine başlanılması amacıyla bir petrol sondaj şirketi ile sözleşme imzaladı… Sözleşme uyarınca, 2012 Nisan ayı sonlarında sondaja başlanacağı, 2012 yılı içerisinde 3 ayrı kuyu planlandığı ve petrol arama bütçesinin yaklaşık 35 mn TL olduğunu bildirdi.
  • Ege Seramik, Kayıtlı sermaye tavanını artırmaya ilişkin SPK ve ilgili Bakanlık İzinlerini aldı… Şirket,  kayıtlı sermaye tavanının,  2012-2016 döneminde 5 yıl boyunca geçerli olmak üzere 75 mn TL’den 150 mn TL’ye artırılmasının SPK’nca uygun görüldüğünü bildirdi.
  • Galatasaray, futbolcu Yiğit İsmail Gökoğlan'ı transfer etti… Manisaspor Kulübü profesyonel futbolcularından Yiğit İsmail Gökoğlan ile 2011-2012  2. yarı sezonundan başlamak üzere 4.5 futbol sezonu için anlaşmaya varıldığı, Manisaspor Kulübü'ne  2.5 mn euro transfer ücreti ödeneceği bildirildi.
  • Karsu Tekstil, yatırım tamamlanma vizesi yapıldığını bildirdi... Şirket, adına düzenlenen % 100 gümrük muafiyeti ve KDV istisnası desteği sağlayan, "Tevsi-Entegrasyon" yatırımını kapsayan Yatırım Teşvik Belgesi kapatımı için Ekonomi Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü'ne yapmış olduğu başvurunun olumlu karşılandığını, yatırım tamamlanma vizesi yapıldığını, teşvik belgesi kapsamında 3.1 mn TL yatırım harcaması gerçekleştiğini bildirdi.
  • İş GSYO, Ode Yalıtım’daki paylarının satışı için görüşmelere başladı... Şirket, iştiraki Ode Yalıtım’da sahibi olduğu payların tamamının Ode'nin mevcut pay sahiplerine ve/veya mevcut pay sahiplerinin çoğunluk oranında pay sahibi olduğu bir şirkete satışı ile ilgili görüşmelere başlanılmasına karar verdiğini bildirdi.

Hiç yorum yok: