15 Kasım 2016 Salı

Tekfen Holding YKB Gigin: Avrupa'da gayrimenkul sektöründe yatırım yapmak istiyoruz

Tekfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Gigin, gayrimenkul sektörünün holding içerisindeki faaliyet büyüklüğünü yüzde 3'lerden yüzde 15'lere çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Şirketin faaliyetlerini Türkiye ile sınırlamadıklarını vurgulayan Gigin, Avrupa'da gayrimenkul sektöründe yatırım yapmak istediklerini dile getirdi.

Bu yıl 60'ıncı yılını kutlayan Tekfen Holding, faaliyetlerini müteahhitlik, tarımsal sanayi ve gayrimenkul geliştirme sektörlerinde 15 bin çalışanı ile sürdürüyor. Ekonomi muhabirleri ile Bakü'de bir araya gelen Tefken Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Gigin, şirketin projeleri ve hedefleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Girgin, önümüzdeki 5 yılda gençlerin en fazla çalışmayı arzu ettiği ilk 5 firma arasına, 10 yılda da Türkiye'nin en değerli 10 markası arasına girmeyi hedeflediklerini bildirdi.

Gayrimenkul sektörünün Tekfen Holding içerisindeki faaliyet büyüklüğünü yüzde 3'lerden yüzde 15'lere çıkarmayı hedeflediklerini ifade eden Gigin, faaliyetlerini Türkiye ile sınırlamadıklarına işaret ederek, "Bir fiziki sınırın içinde limitlenmeyecek kadar tecrübe ve entelektüel sermaye birikimimiz var. Biz bunu sadece Türkiye coğrafyasında düşünmüyoruz. Gayrimenkul geliştirmeyi aynı şekilde yurtdışında da düşünüyoruz. Üzerinde çalıştığımız birkaç projemiz var. İş merkezleri, ofisler, konutlar, satılacak, kiralanacak konutlar gibi karma bir proje" dedi.

Avrupa'da gayrimenkul sektöründe yatırım yapmak istediklerini ifade eden Gigin, "Alışılagelmiş standartları, normları biraz zorlamak istiyoruz. Herkesin yaptığının dışında başka şeyler yapmaya gayret gösteriyoruz" diye konuştu. Gigin Avrupa'da bine yakın proje bitirdiklerini kaydetti.

İnşaat sektöründe ciromuzu ikiye katlayacağız

Gigin, inşaat sektöründeki faaliyetleriyle ilgili şunları söyledi: "Taahhüt tarafında yaklaşık 3 milyar doları aşkın yeni proje anlaşması yaptık. Bu, inşaat grubunun cirosunu 3.5 yıl içerisinde 2'ye katlayacak. '5 yıllık süre içerisinde mevcut ciromuzu ikiye katlayacaağız' şeklindeki ifademi inşaat tarafından şimdiden mukaveleye bağlamış durumdayız."

Bu zamana kadar enerji sektöründe hep müteahhitlik tarafında yer aldıklarını, artık yatırımcı olarak da aktif şekilde enteresan projelerle yer almak istediklerini dile getiren Murat Gigin, güneş, rüzgar, jeotermal alanları üzerinde çalıştıkları projeler bulunduğunu bildirdi. Müteahhitlik tarafı olarak nükleer ile ilgili birçok davet aldıklarını kaydeden Gigin, bununla ilgili henüz bir karar vermediklerini ifade etti.

Azerbaycan'da enerji yatırımları büyüyor

Tekfen İnşaat Genel Müdürü Levent Kafkaslı ise, 1996 yılından bu yana Azerbaycan'da faaliyet gösterdiğini ve Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) ile yüzde 40 payla ortaklık yaparak Azfen'i kurduğunu bildirdi. Kafkaslı, SOCAR'ın petrol ve gaz endüstrisindeki deneyimi ve Tekfen'in uluslararası inşaat sektöründeki geniş bilgi birikiminin birleşmesiyle Azfen'in, kısa zamanda uluslararası standartlarda hizmet veren tek yerel inşaat şirketi konumunna ulaştığını bildirdi. Socar Tower, Bakü Olimpiyat Stadı, Azerbaycan Vergi Bakanlığı yeni yönetim binası gibi projelere imza attıklarını belirten Kafkaslı, "Önümüzdeki dönemde, bölgede başlatılacak büyük çaplı yeni yatırımlar çerçevesinde, yeraltı gaz depolama tankları, petrol platformlarının yeni safhaları, enerji santralleri, terminal ve rafineriler, gaz boru hatları, Tekfen'in Azerbaycan, Kazakistan ve Türkmenistan'daki potansiyel projelerini oluşturacaktır" diye konuştu.

matriks

Hiç yorum yok: