11 Nisan 2016 Pazartesi

VİOP Teknik Analizi 11/04/2016

Moody's beklenildiği gibi Türkiye’nin  kredi notunda ve görünümde bir değişiklik yapmadı. Bu konudaki belirsizliklerin ortadan kalkmasının Cuma gününü  2,85 seviyesinde kapatan USD/TL paritesinin, yeni haftaya  hafif aşağıda başlamasını sağladığını görüyoruz. Geçtiğimiz hafta global büyüme kaygılarının ve Avrupa'da bankacılık sektörü hisselerine gelen satışların olumsuz etkilerini gördüğümüz yurtdışı borsalarda ise yeni haftaya  başlarken hafif yukarı haretler gözleniyor.

Çin'de beklentilerin altında kalan Mart ayı TÜFE verisi sonrasında PBOC'nin para politikasını daha da gevşeteceği bekletilerinin güçleniyor olmasının etkisi ile Asya borsaları haftaya genelde yukarıda başlıyorlar.  Japonya  borsası üzerinde Yen'deki değerlenmenin baskısı var. Endeks kontratlarının da yeni hafta yukarıda başlamasını, TL'de gözlenen toparlanmanın ve dışarıda borsalardaki yükseliş eğiliminin kontratların açılışını olumlu etkilemesini bekliyoruz.


Bugün saat 10.00'da açıklanacak Şubat ayı cari işlemler dengesi (beklenti 2,1 milyar dolar açık) verileri de yakından izlenecektir.

Nisan kontratında hafta başında ilk direnç noktası 102,300 seviyesinde bulunuyor. Kontratta Cuma günü 99,175 seviyesinden başlayan toparlanma hareketi içinde hafta başında ilk olarak 102,300 seviyesinin test edileceğini düşünüyoruz. Bu seviyenin aşılması, kontratta yükselişin diğer önemli bir direnç olan 102,825 seviyesine doğru sürmesini sağlayacaktır.

Bugünkü ilk destek noktası ise 100,650 seviyesindedir. Diğer önemli bir destek noktası 99,700 seviyesine denk gelmektedir. Yükselişin sınırlı kalması, kontrat üzerinde satış baskısının yeniden artması durumunda da, hafta başında satışların 99,700 seviyesine yaklaştıkça durulmasını beklemekteyiz.

Nisan kontratında 99,700 seviyesine stop loss konularak trade amaçlı uzun pozisyon denenebilir. Ancak olası bir geri çekilmede bu seviyesindeki desteğin bozulması halinde, 98,300 seviyesine doğru yeni bir satış dalgasının oluşma riski bulunduğundan, böyle bir kırılma durumunda 99,700 seviyesinin üzerinde alınacak uzun pozisyonların tutulmaması kapatılması, yeni pozisyon almak için 98,300 seviyelerine yaşanabilecek bir sarkmanın gözlenmesi daha doğru olacaktır.


Kısa pozisyon almak için de bugün için 102,825 seviyesine stop loss konularak, ilk olarak 102,300 seviyesinin üzerine oluşabilecek bir  hareket beklenebilir. 

teb ytr

Hiç yorum yok: