9 Mart 2016 Çarşamba

VİOP Teknik Bülten 09/03/2016

Çin ve Japonya'dan zayıf gelen verilerin global büyüme kaygılarını yeniden gündemde ön plana getirmesinin yurtdışı borsalar üzerinde olumsuz etkileri devam ediyor. Asya borsaları bugün de güne satıcılı başladılar, Çin'de %2'nin üzerinde değer kaybı var. Avrupa borsalarının da bugün güne %0,5 dolayında aşağıda başlaması bekleniyor. ABD endeksleri vadeli tarafta hafif yukarıda bir seyir izliyor. Endeks kontratlarının da yurtdışı borsalardaki düşüşlerin etkisi  ile bugün güne hafif aşağıda başlayacağını düşünüyoruz.

Ancak yarınki yeni bir parasal gevşeme adımı beklenen ECB toplantısı öncesi global tarafta düşüşlerin sınırlı kalması, gün içinde endekslerin toparlanması beklenmektedir. Yurtiçi tarafta da gün içinde endekslerin toparlayacağını, yaklaşık bir aydır etkili olan yükseliş eğiliminin korunacağını tahmin ediyoruz. Yarınki toplantıda ECB'nin beklentileri karşılamaması Şubat ayı başından beri yükseliş eğiliminde olan global tarafta borsalarda yeni bir düzeltme hareketinin başlamasına neden olabilir.


Nisan kontratında bugünkü ilk destek noktası 94,400 seviyesindedir. Diğer destek noktaları 93,900 ve 93,300 seviyelerindedir. Kontrat üzerinde etkili olacak satışların 93,300 seviyesine yakın kısa vade için dengeleneceğini düşünmekteyiz. Bir aydır etkili olan yükselen hareket 93,300 seviyesinin altına inilmesi ile bozulmuş olacaktır.

İlk direnç noktası ise 96,100 seviyesindedir. Diğer dirençler 96,700 ve 97,500 seviyelerindedir. Kontratta yukarı yönlü ataklarda da, ilk etapta 96,100 seviyesine doğru bir hareket yaşanmasını, bu seviyenin aşılması halinde, yükselişin 97,500 seviyesine doğru sürmesini beklemekteyiz.

Nisan kontratında 93,300 seviyesine stop loss konularak, geri çekilme hareketleri içinde kısa süreli trade amaçlı uzun pozisyon denenebilir. Ancak 93,300 seviyesindeki desteğin bozulması halinde, kısa vadeli yükselen hareketin de bozulmasını, kontratın yeni bir satış dalgası içine girmesini beklediğimizden, bu seviyenin üzerinde alınan uzun pozisyonların tutulmamasını, kapatılmasını, yeni pozisyon almak için 92,000 seviyelerine yaşanabilecek sarkmaların gözlenmesini öneriyoruz.


Kısa pozisyon almak için de 96,100 seviyesine stop loss konularak, ilk olarak bu seviyeye doğru oluşabilecek hareketler takip edilebilir. Yukarı hareket içinde 96,100 seviyesinin aşılması halinde ise, kısa pozisyonun kapatılması, yeniden kısa pozisyon almak için 97,500 seviyesine doğru oluşabilecek hareketlerin hedeflenmesi doğru olacaktır.

teb ytr

Hiç yorum yok: