24 Mart 2016 Perşembe

VİOP Teknik Analizi 24/03/2016

Günü dün %1,5 dolayında değer kayıpları ile kapatan endeks kontratlarının, bugün güne satıcılı başlamasını bekliyoruz. Yurtdışı borsalarda güne başlarken gözlenen düşüşler, USD/TL paritesinin güne yukarıda başlaması açılışı olumsuz etkileyecek gözükmektedir.

Seans içinde tepki niteliğinde yukarı hareketler beklenebilir. Ancak Merkez Bankası'nın PPK toplantısı öncesi yükselişlerin sınırlı kalacağını düşünüyoruz. PPK sonuçları saat 14.00'de açıklanacak genel beklenti gösterge faizlerde bir değişikliğin olmayacağı yönünde. FED'in son açıklamaları sonrası faiz koridorunun üst bandında 50 baz puan dolayında bir indirime gidilebileceği beklentisinin bir miktar güçlendiği gözlenmektedir.

Üst banttaki bir indirimin kur üzerinde oluştuabileceği baskıdan dolayı, kontratlar üzerinde ilk etkisinin olumsuz olduğu görülebilir. Ama bunun uzun süreli bir baskıya dönüşmesi beklenmemektedir. Faizlerde bir değişikliğe gidilmemesinin ise önemli bir etkisinin olmayacağı, daha çok dışardaki gelişmelerin fiyatlara yön veremeye devam edeceği söylenebilir.


Kısa vadeli göstergelerin olumsuza dönen sinyalleri, teknik açıdan endeks kontratlarında iki aydır etkili olan yükselen harekette bozulmanın süreceğine işaret etmektedir. Bu nedenle, endeks kontratlarında olası yukarı ataklar trade amaçlı uzun pozisyonlarda kapanıp, bir düzeltme hareketi içinde daha aşağıdan almak ve stop loss tanımlanarak kısa süreli short pozisyon yapmak için fırsat olarak değerlendirilebilir.

Nisan kontratında açılışta ilk destek noktası 98,300 seviyesindedir. Bugünün diğer destek noktaları 97,500 ve 96,700 seviyelerindedir. Kontratta 102,825 seviyesinden başlayan alçalan hareket içinde iki gündür yoğunlaşan satışların ilk aşamada 98,300 seviyesine yakın durulması, bu seviyenin altına inilmesi durmunda, geri çekilmenin ana destek konumunda bulunan 96,100 seviyesine doğru sürmesi beklenmelidir.

Olası bir toparlanma hareketi içinde ise ilk etapta 100,000 direnç bölgesine doğru bir hareket yaşanacağını düşünmekteyiz. Bu seviyenin aşılması, ana direnç haline gelen 101,500 seviyesine doğru toparlanma eğiliminin sürmesini sağlayacaktır. Kontratın iki gündür oluşan satış baskısından kurtulabilmesi, daha uzun süreli bir hareketin başlayabilmesi  için 101,500  seviyesinin aşılması gerekmektedir. Bu seviyenin altında kalındığı sürece, kısa vade için alçalan hareketin süreceğini tahmin etmekteyiz.

Nisan kontratında 98,300 seviyesine stop loss konularak, bu seviyeye sarkmalar trade amaçlı uzun pozisyon almak için takip edilebilir. Ancak 98,300 seviyesindeki desteğin bozulması halinde, düşüşün daha uzun süreye yayılmasını beklediğimizden, böyle bir kırılma durumda bu seviyenin üzerinde alınan uzun pozisyonların tutulmamasını kapatılmasını, yeni pozisyon almak için 96,100 seviyelerine yaşanabilecek sarkmaların gözlenmesini öneriyoruz.


Kısa pozisyon almak için de 101,500 seviyesine stop loss konularak, ilk olarak 100,000 seviyesine doğru oluşabilecek bir hareket takip edilebilir. 

teb ytr

Hiç yorum yok: