8 Mart 2016 Salı

VİOP Teknik Analizi 08/03/2016

Hafta başında hafif yükselişler gördüğümüz endeks kontratlarının, bugün güne satıcılı başlamasını bekliyoruz. Çin'in ihracatının Şubat ayında beklentilerin üzerinde düşüş göstermesinin büyüme kaygılarını yeniden gündeme getirmesinin Asya borsalarında güne başlarken neden olduğu düşüşlerin, ABD endekslerinde vadeli taraftaki zayıf seyrin, Avrupa borsalarında beklenen negatif açılışın kontratların açılışını olumsuz etkileyeceğini düşünüyoruz.

Kısa vadeli göstergelerin aşırı alımda bulunması teknik açıdan da yükseliş hareketinin ivme kaybetmeye başlayacağını, kısa süreli yeni bir düzeltme hareketi içine girilebileceğini göstermektedir. Bu nedenle, kontratlarda son yükseliş hareketi kısa süreli uzun pozisyonlarda kapanıp daha aşağıdan almak ve stop loss tanımlanarak kısa süreli short pozisyon yapmak için fırsat olarak değerlendirilebilir. 


Bugün içeride Ocak ayı sanayi üretimi (beklenti takvim etkisinden arındırılmamış %2,9, arındırılmış %3,95), dışarıda Euro Bölgesi 4Ç15 büyüme verileri takip edilecektir. Perşembe günkü ECB toplantısından yeni bir parasal gevşeme adımı beklenmektedir. ECB'den beklentilerin global tarafta borsalarda güne başlarken gördüğümüz düşüşleri sınırlayacağı, gün endekslerin toparlanmasını sağlayacağı düşünülmektedir. ECB'nin bu haftaki toplantıda beklentileri karşılamamasının Şubat ayı başından beri yükseliş eğiliminde olan global tarafta borsalarda yeni bir düzeltme hareketini başlattığı görülebilir.

Nisan kontratında bugünkü ilk destek noktası 94,400 seviyesindedir. Diğer destek noktaları 93,900 ve 93,300 seviyelerindedir. Kontrat üzerinde etkili olacak satışların 93,300 seviyesine yakın kısa vade için dengeleneceğini tahmin etmekteyiz. Yaklaşık bir aydır etkili olan yükselen hareket 93,300 seviyesinin altına inilmesi ile bozulmuş olacaktır.

İlk direnç noktası ise 96,100 seviyesindedir. Diğer dirençler 96,700 ve 97,500 seviyelerindedir. Bugün açılışta beklediğimiz geri çekilmenin sınırlı kalması, gün içinde kontratın toparlanması durumunda da, ilk etapta 96,100 seviyesine doğru bir hareket yaşanacağını, bu seviyenin aşılması halinde, yükselişin 97,500 seviyesine doğru süreceğini düşünmekteyiz.

Nisan kontratında 93,300 seviyesine stop loss konularak, geri çekilme hareketleri içinde kısa süreli trade amaçlı uzun pozisyon denenebilir. Ancak 93,300 seviyesindeki desteğin bozulması halinde, kısa vadeli yükselen hareketin de bozulmasını, kontratın yeni bir satış dalgası içine girmesini beklediğimizden, bu seviyenin üzerinde alınan uzun pozisyonların tutulmamasını, kapatılmasını, yeni pozisyon almak için 92,000 seviyelerine yaşanabilecek sarkmaların gözlenmesini öneriyoruz.


Kısa pozisyon almak için de 96,100 seviyesine stop loss konularak, ilk olarak bu seviyeye doğru oluşabilecek hareketler takip edilebilir. Yukarı hareket içinde 96,100 seviyesinin aşılması halinde ise, kısa pozisyonun kapatılması, yeniden kısa pozisyon almak için 97,500 seviyesine doğru oluşabilecek hareketlerin hedeflenmesi doğru olacaktır.

teb ytr

Hiç yorum yok: