7 Mart 2016 Pazartesi

VİOP Teknik Analizi 07/03/2016

Geçtiğimiz haftayı %3 dolayında yükselişlerle kapatan endeks kontratlarının, gelişen ülke borsalarındaki yükselişlerin etkisi ile yeni haftaya da hafif yukarıda başlayacağını tahmin ediyoruz.

Aşırı alımda bulunan kısa vadeli göstergeler dikkate alındığında, direnç bölgelerinde satış baskısının artacağı, gün içinde kısa süreli düzeltme hareketlerinin yaşanabileceği söylenebilir. Bu nedenle, yukarıda açılış kısa süreli ve günlük uzun pozisyonlarda kapanıp daha aşağıdan almak ve stop loss tanımlanarak kısa süreli short pozisyon yapmak için fırsat olarak değerlendirilebilir. 


Bu hafta yeni bir parasal gevşeme adımının beklendiği Perşembe günkü ECB toplantısı önemli olacak. ECB'den beklentilerin haftanın ilk yarısında borsalarda geri çekilme hareketlerini sınırlayacağı, endekslerin yükselen hareket içinde kalmasını sağlayacağı düşünülmektedir. ECB'nin bu haftaki toplantıda beklentileri karşılamamasının Şubat ayı başından beri yükseliş eğiliminde olan global tarafta borsalarda yeni bir düzeltme hareketini başlattığı görülebilir. İçeride yarın Ocak ayı sanayi üretimi,  Perşembe günü cari işlemler dengesi verisi açıklanacak.

Nisan kontratında hafta başında ilk direnç noktası 96,100 seviyesindedir. Diğer dirençler 96,700 ve 97,500 seviyelerindedir. Kısa vadeli yükselen hareket içinde hafta başında ilk etapta 96,100 seviyesinin test edileceğini, bu seviyenin aşılması halinde, yükselişin 97,500 seviyesine doğru süreceğini tahmin etmekteyiz.

İlk destek noktası ise 94,500 seviyesindedir. Diğer destek noktaları 93,900 ve 93,300 seviyelerindedir. Kontrat üzerinde etkili olacak satışların da, 93,300 seviyesine yakın  kısa vade için dengelenmesini beklemekteyiz. Yaklaşık bir aydır etkili olan yükselen hareket 93,300 seviyesinin altına inilmesi ile bozulmuş olacaktır.

Nisan kontratında 93,300 seviyesine stop loss konularak, geri çekilme hareketleri içinde kısa süreli trade amaçlı uzun pozisyon denenebilir. Ancak 93,300 seviyesindeki desteğin bozulması halinde, kısa vadeli yükselen hareketin de bozulmasını, kontratın yeni bir satış dalgası içine girmesini beklediğimizden, bu seviyenin üzerinde alınan uzun pozisyonların tutulmamasını, kapatılmasını, yeni pozisyon almak için 92,000 seviyelerine yaşanabilecek sarkmaların gözlenmesini öneriyoruz.


Kısa pozisyon almak için de 97,500 seviyesine stop loss konularak, ilk olarak 96,100 seviyesinin üzerine doğru oluşabilecek hareketler takip edilebilir. Yukarı hareket içinde 97,500 seviyesinin aşılması halinde ise, kısa pozisyonun kapatılması, yeniden kısa pozisyon almak için 99,000 seviyesine doğru oluşabilecek hareketlerin hedeflenmesi doğru olacaktır.

teb ytr

Hiç yorum yok: