21 Mart 2016 Pazartesi

2016.03.21 Ekinoks

2016.03.21 Ekinoks

Artık günlerin uzun gecelerin kısa olduğu günlere yelken açıyoruz. Ağaçların çiçekleri, yaprakları olacak, kuşların cıvıltıları daha fazla duyulacak. Hava güzel kokacak. Ay biraz daha geç doğacak.

Bahar yenilemek için geri dönüyor. Bu yenilenme umarız sadece bedende kalmaz, akıllar da yenilenir.
Bütün insanlığın buna ihtiyacı var. Ne yazık ki dünyadaki terör salgını,  güzel ülkemizin üstüne terör fırtınası olarak çökmeye çalışıyor. Biz,  hepimiz güçlü bir milletiz, bununda üstesinden geliriz.

Haftaya, geçen hafta olduğu gibi terörün gölgesinde giriyoruz. Bıst100 muhtemelen 83500 direncine değerek haftaya başlayabilir. Geri çekilme durumunda 80800 önemli bir destek artık. Buraya geri çekilmeler bardağın dolu kısmına bakanlar için alımların geleceği yer olabilir. Bu hafta MB faiz kararı izlenecektir. Değişiklik beklenmesede, süpriz faiz indirimi piyasaya iyi gelebilir.


Dolarda 2.88 in yukarı kırılması ihtimali düşük olmakla birlikte 2.92 çok önemli direnç. 2.83 aşağı kırılır ise 2.80 in altını görme ihtimalinin yüksek olduğunu düşünüyoruz.

Altın Ons ise Merkez Bankalarının gevşek uygulamaları sayesinde 1250$ seviyelerini taban yapmış görünüyor. 1264$ ve 1280$ yukarda kırılması gereken dirençler.

Piyasada en kötü şey pozisyonuna aşık olmaktır. Normal aşk gibi körlük yapar.  İnsan alışkanlıklarından zor vazgeçer. Ara sıra realize olunmalıdır. Ya da taşıdığınız pozisyonun bir kısmını realize etmeniz gerekir. Her yükselişin kendi içinde bir geri çekilmeye gebe olduğunu unutmamalıyız!!!



Hiç yorum yok: