11 Şubat 2016 Perşembe

VİOP Teknik Analizi 11/02/2016

Global tarafta borsalarda hafta başından beri gözlenen negatif seyir devam etmektedir. Asya tarafında Çin ve Japonya borsaları bugün kapalı, Hong Kong ve Güney Kore borsalarında tatil sonrasında bugün sert düşüşler gözlenmektedir. ABD vadeli endeksleri güne %0,6 dolayında aşağıda başlıyor. Avrupa borsalarının da bugün güne %1’in üzerinde düşüşlerle başlaması beklenmektedir. Günü dün hafif yükselişlerle kapatan endeks kontratlarının da dışarının etkisi ile bugün güne satıcılı başlayacağını tahmin ediyoruz.

Dışarıya bağlı hareketlerin gün boyunca süreceğini, kontratlarda gün içinde tepki niteliğinde yukarı hareketlerin olacağını düşünüyoruz. Ancak kısa vadeli göstergelerin olumsuza dönen sinyalleri dikkate alındığında, olası toparlanma hareketlerinin sınırlı kalmaya devam edeceği, kontratlar üzerinde alçalan trend baskısının kısa vade için süreceği söylenebilir. Bu nedenle, kontratlarda toparlanma hareketlerinin, kısa süreli ve günlük uzun pozisyonlarda kapanıp daha aşağıdan almak ve stop loss tanımlanarak kısa süreli short pozisyon yapmak için fırsat olarak değerlendirilebilir.


Türkiye'nin saat 10.00'da açıklanacak Aralık ayı cari işlemler dengesi  (beklenti 5 milyar dolar açık) verileri ile dünkü açıklamalarında  genelde dengeli mesajlar veren, FOMC'nin ekonomik koşulların kademeli faiz artışlarına izin vermesini beklediğine işaret eden FED Başkanı Yellen'ın bugün TSİ 17.00'de yapacağı konuşma da yakından izlenecektir.

Şubat kontratında açılışta önemli destek noktaları 87,200 ve 86,700 seviyelerindedir. Diğer destek noktaları 86,000 ve 85,300 seviyelerine denk gelmektedir. Kontrat üzerinde satışların teknik açıdan ilk etapta 86,700 seviyesine yakın durulması, bu seviyenin altına inilmesi durumunda, geri çekilmenin 85,300 seviyesine doğru sürmesi beklenebilir.

Bugünkü direnç noktaları ise 88,500 ve 89,400 seviyelerinde bulunmaktadır. Kontratta olası yukarı yönlü hareketlerde de, ilk aşamada 89,400 seviyesine doğru bir toparlanma yaşanacağını tahmin ediyoruz. Bir üst hedef olarak  91,100 seviyesi gösterilebilir.

Şubat kontratında 86,700 seviyesine stop loss konularak, kısa süreli trade amaçlı uzun pozisyon denenebilir. Ancak 86,700 seviyedeki desteğin bozulması halinde, yaklaşık bir haftadır etkili olan alçalan hareketin daha uzun süreye yayılmasını, kontratın yeni bir satış dalgası içine girmesini beklediğimizden, bu seviyenin üzerinde alınan uzun pozisyonların tutulmamasını, kapatılmasını, yeni pozisyon almak için 85,300 seviyelerine yaşanacak sarkmaların gözlenmesini öneriyoruz.


Kısa pozisyon almak için de 89,400 seviyesine stop loss konularak, ilk olarak 88,500 seviyesinin üzerine yaşanabilecek hareketlere bakılabilir. Yukarı hareket içinde 89,400 seviyesinin aşılması durumunda ise, kısa pozisyonun kapatılması, yeniden kısa pozisyon almak için 91,100 seviyesine doğru oluşabilecek hareketlerin hedeflenmesi doğru olacaktır.

teb ytr

Hiç yorum yok: