9 Şubat 2016 Salı

VİOP Teknik Analizi 09/02/2016

Haftaya global ekonomide yavaşlayan büyümenin ve petrol fiyatlarındaki düşüşün banka  karlılıklarına zarar vereceğine ilişkin kaygılardan dolayı sert düşüşlerle başlayan yurtdışı borsalar, bugün de güne satış ağırlıklı başlıyorlar. Asya tarafında Nikkei endeksinde %5 dolayında değer kaybı var, ABD vadeli endeksleri %0,8 dolayında aşağıda. Avrupa borsalarının da bugün yine aşağıda başlması beklenmektedir. Günü dün satış ağırlıklı kapatan endeks kontratlarının da dışarının etkisi ile bugün güne  yine satıcılı başlayacağını tahmin ediyoruz.

Gün içinde tepki niteliğinde yukarı hareketler görülebilir. Ancak kısa vadeli göstergelerin olumsuza dönen sinyalleri toparlanma hareketlerinin sınırlı kalacağına, Cuma günü başlayan geri çekilme hareketinin süreceğine işaret etmektedir. Bu nedenle, kontratlardaki olası toparlanma hareketleri, kısa süreli ve günlük uzun pozisyonlarda kapanıp daha aşağıdan almak ve stop loss tanımlanarak kısa süreli short pozisyon yapmak için fırsat olarak değerlendirilebilir.


Şubat kontratında bugünkü ilk destek noktası 88,150 seviyesindedir. Diğer destek noktaları 87,200 ve 86,700 seviyelerindedir. Kontrat üzerinde Cuma gününden beri etkili olan satışların teknik açıdan kısa vade için 86,700 seviyesinin üzerinde durulması, bu seviyeye yakın kısa süreli bir toparlanma hareketi yaşanması beklenebilir.

Direnç noktaları ise 89,400 ve 90,200 seviyelerinde bulunmaktadır. Kontratta olası toparlanma hareketleri içinde de ilk aşamada 89,400-90,200 bandının test edileceğini düşünmekteyiz.  Bir üst hedef olarak  91,100 seviyesi gösterilebilir.

Şubat kontratında 86,700 seviyesine stop loss konularak, Cuma gününden beri gözlenen geri çekilme hareketi içinde kısa süreli trade amaçlı uzun pozisyon denenebilir. Ancak 86,700 seviyedeki desteğin bozulması halinde, düşüşün daha uzun süreye yayılmasını, kontratın yeni bir satış dalgası içine girmesini beklediğimizden, bu seviyenin üzerinde alınan uzun pozisyonların tutulmamasını, kapatılmasını, yeni pozisyon almak için 85,500 seviyelerine yaşanacak sarkmaların gözlenmesini öneriyoruz.


Kısa pozisyon almak için de 90,200 seviyesine stop loss konularak, ilk olarak 89,400 seviyesinin üzerine yaşanabilecek hareketlere bakılabilir. Yukarı hareket içinde 90,200 seviyesinin aşılması durumunda ise, kısa pozisyonun kapatılması, yeniden kısa pozisyon almak için 91,100 seviyesine doğru oluşabilecek hareketlerin hedeflenmesi doğru olacaktır.

teb ytr

Hiç yorum yok: