21 Ocak 2016 Perşembe

VİOP Teknik Analizi 21/01/2016

Günü dün sert düşüşlerle kapatan yurtdışı borsalarda satış baskısı bugün de devam ediyor. Dışarının etkisi ile endeks kontratlarının bugün de güne satıcılı başlayacağını tahmin ediyoruz. 

Gün boyunca dışarıya bağlı hareketlerin süreceğini, global büyüme endişelerinin, Çin kaynaklı kaygıların, petrol fiyatlarındaki düşüşün toparlanma hareketlerini bugün de sınırlayacağını düşünüyoruz. Bu nedenle, kontratlarda gün içinde oluşabilecek olası toparlanma hareketleri riskleri azaltmak, kısa süreli uzun pozisyonlarda kapanıp daha aşağıdan almak ve stop loss tanımlanarak kısa süreli short pozisyon yapmak için fırsat olarak değerlendirilebilir.


Piyasalarda oynaklığın her iki yönde yüksek olduğu bir dönem içinde olduğumuzdan stop loss tanımlanmadan uzun ya da kısa alınacak pozisyonların riskini yüksek görüyoruz. Bundan dolayı, stop loss tanımlanmadan kısa ya da uzun pozisyon alınmaması önermiyoruz.  

Bugünkü ECB toplantısı da yakından izlenecektir. ECB'den bugün herhangi bir faiz değişikliği beklenmemektedir. Bu açıdan TSİ 15.30'da ECB Başkanı Draghi'nin yapacağı açıklamalar daha önemli olacak.

Şubat kontratında bugünkü ilk destek noktası 85,200 seviyesindedir. Diğer destek noktaları 84,300 ve 83,300 seviyelerindedir. Kontrat üzerinde hafta başından beri yoğunlaşan satışların, teknik açıdan satışların ilk aşamada 85,200 seviyesine yakın durulması beklenebilir. Diğer önemli bir denge bölgesi, tepki niteliğinde yukarı hareketin oluşacağı seviye olarak 83,300 seviyesi  izlenebilir.

İlk direnç noktası ise 86,600 seviyesindedir. Diğer direnç noktaları 87,500 ve 88,700 seviyelerindedir. Kontratta olası yukarı yönlü hareketlerde de, ilk etapta 86,600 seviyesine doğru bir toparlanma yaşanacağını, bu seviyenin aşılması durumunda, toparlanmanın 87,500-88,700 bandına doğru süreceğini tahmin etmekteyiz.

Şubat kontratında 85,200 seviyesine stop loss konularak, kısa süreli trade amaçlı uzun pozisyon denenebilir. Ancak geri çekilme hareketi içinde bu seviyedeki desteğin bozulması durumunda, kontrat Kasım ayı başından beri etkili olan alçalan hareketin daha uzun süreye yayılmasını beklediğimizden, 85,200 seviyesinin üzerinde alınan uzun pozisyonların tutulmamasını, kapatılmasını, yeni pozisyon almak için 83,300 seviyelerine yaşanacak sarkmaların gözlenmesini tavsiye ediyoruz.


Kısa pozisyon almak için de 88,700 seviyesine stop loss konularak, ilk olarak 86,600 eviyesinin üzerine yaşanabilecek hareketlere bakılabilir. Yukarı hareket içinde 88,700 seviyesinin aşılması durumunda ise, kısa pozisyonun kapatılması, yeniden kısa pozisyon almak için 89,400 seviyesine doğru oluşabilecek hareketlerin hedeflenmesi doğru olacaktır.

teb ytr

Hiç yorum yok: