13 Ocak 2016 Çarşamba

VİOP Teknik Analizi 13/01/2016

Global tarafta borsalar bugün güne daha olumlu başlıyorlar. Güne başlarken Asya borsalarında gözlenen toparlanmaların, Avrupa ve ABD endekslerinin açılışını olumlu etkilemesi beklenmektedir. Endeks kontratlarının da dışarının etkisiyle bugün güne yukarıda başlayacağını düşünüyoruz.

Bugün global tarafta önemli bir veri akışı bulunmamaktadır. Gün boyunca kontratlarda yurtdışı borsalara ve USD/TL paritesinin seyrine paralel hareketlerin süreceğini tahmin ediyoruz.

Global taraftaki kaygılar toparlanma hareketlerini sınırlamaya devam edebilir, gün içinde yeniden satışlara neden olabilir. Bu nedenle, olası yukarı hareketler kısa süreli ve günlük uzun pozisyonlarda satıp daha aşağıdan almak ve stop loss tanımlanarak kısa süreli short pozisyon yapmak için fırsat olarak değerlendirilebilir.


Oynaklığın her iki yönde yüksek olduğu bir dönem içinde olduğumuzdan stop loss tanımlanmadan uzun ya da kısa alınacak pozisyonların riskini oldukça yüksek görüyoruz. Bundan dolayı, stop loss tanımlanmadan kısa ya da uzun pozisyon alınmasını önermiyoruz.

Şubat kontratında bugünkü ilk önemli direnç noktası 89,400 seviyesindedir. Diğer direnç noktaları 90,000 ve 90,700 seviyelerindedir. Kontratta hafta başından beri etkili olan toparlanma hareketi içinde ilk etapta 89,400 seviyesinin test edilmesini, bu seviyenin aşılması halinde, toparlanmanın 90,700 seviyesine doğru sürmesini beklemekteyiz. Bir üst hedef olarak 93,150 seviyesi gösterilebilir.

İlk destek noktası ise 88,000 seviyesindedir. Diğer destek noktaları 87,400 ve 86,600 seviyelerindedir. Kontrat üzerinde etkili olacak satışların da, teknik açıdan kısa vade için 86,600 seviyesine yakın durulması beklenmelidir. Diğer önemli bir denge bölgesi olarak 85,200 seviyesi takip edilebilir.
           
Şubat kontratında 86,600 seviyesine stop loss konularak, kısa süreli trade amaçlı uzun pozisyon alınabilir. Ancak olası bir geri çekilmede bu seviyedeki desteğin bozulması durumunda, kontrat üzerinde satış baskısının daha uzun süreye yayılacağını düşündüğümüzden, 86,600 seviyesinin üzerinde alınan uzun pozisyonların tutulmamasını, kapatılmasını, yeni pozisyon almak için 85,200 seviyelerine yaşanacak sarkmaların gözlenmesini  öneriyoruz.


Kısa pozisyon almak için de 89,400 seviyesine stop loss konularak, ilk olarak 88,700 seviyesinin üzerine yaşanabilecek hareketler takip edilebilir. Yukarı hareket içinde 89,400 seviyesinin aşılması durumunda ise, kısa pozisyonun kapatılması, yeniden kısa pozisyon almak için 90,700 seviyesine doğru oluşabilecek hareketlerin hedeflenmesi doğru olacaktır.

teb ytr

Hiç yorum yok: