7 Ocak 2016 Perşembe

Günlük Teknik Analiz Bülteni 07/01/2016

Çin kaynaklı endişelerin, jeopolitik risklerin global tarafta piyasalar üzerinde olumsuz etkileri devam etmektedir. Özellikle Çin borsasında işlemlerin %7'lik düşüşün sonrasında hafta başından beri ikinci kez durdurulmasının bugün borsalar üzerinde satışların yeniden yoğunlaşmasına neden olduğu gözlenmektedir. Ayrıca Dünya Bankası'nın 2016 global büyüme tahminlerinde aşağıya doğru yaptığı revizyonun ve petrol fiyatlarında süren gevşemenin de olumsuz etkileri takip edilmektedir. BIST'in de dışarının etkisiyle bugün güne negatif başlayacağını tahmin ediyoruz.

Gün boyunca dışarıya bağlı hareketlerin süreceğini düşünüyoruz. Gün içinde dünkü gibi tepki niteliğinde yukarı hareketlerin olacağını düşünmekle birlikte, global taraftaki kaygılar toparlanmaları bugün de sınırlamaya devam edebilir.


Bu nedenle, olası yukarı hareketler, kısa süreli ve günlük hisse uzun pozisyonlarda satıp daha aşağıdan almak ve stop loss tanımlanarak kısa süreli short pozisyon yapmak için fırsat olarak değerlendirilebilir.  Seansiçi stop loss olarak yukarıda 71700, aşağıda ise 69800 seviyesini takip edilebilir.

Oynaklığın her iki yönde yüksek olduğu bir dönem içinde olduğumuzdan stop loss tanımlanmadan uzun ya da kısa alınacak pozisyonların riskini oldukça yüksek görüyoruz. Bundan dolayı, stop loss tanımlanmadan kısa ya da uzun pozisyon alınmasını önermiyoruz.

BIST'te alçalan hareket içinde bugünkü destek noktaları 69800 ve 69200 seviyelerindedir. Piyasa üzerinde etkili olacak satışların,  hafta başından beri olduğu gibi ilk etapta 69800 seviyesine yakın dengelenmesi beklenebilir. Diğer önemli bir denge bölgesi, endekste tepki niteliğinde yukarı hareketin oluşacağı seviye olarak 69200 seviyesi takip edilebilir (bu seviye ağırlıklı olarak Suudi kaynaklı fonların global piyasalarda neden olduğu satışlarla 14 Aralık’ta test edilmişti).


İlk direnç noktası ise 71700 seviyesindedir. Diğer direnç noktaları 72600 ve 73500 seviyelerindedir. Endekste olası bir toparlanma  hareketi içinde de, teknik açıdan ilk etapta 71700 seviyesine doğru bir hareket yaşanacağını tahmin etmekteyiz. Bu seviyenin aşılması durumunda, toparlanma hareketi  içinde 73500-75300 bandı hedeflenebilir. 

teb ytr

Hiç yorum yok: