28 Ocak 2016 Perşembe

Fed faiz oranlarını değiştirmedi

ABD'de Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) bugün sona eren iki günlük; toplantısında politika faizlerini değiştirmeme kararı aldı. Faizlerin; değiştirilmemesi kararını 10 üyenin oybirliği ile alan FOMC, yaptığı; açıklamada global ekonomik ve finansal gelişmeleri yakın şekilde; izleyeceklerini, ancak ABD ekonomisi için yukarı yönlü görüşü devam; ettireceklerini vurguladı.
 
FOMC açıklamasında, "Komite global ekonomik ve finansal gelişmeleri; yakın şekilde izliyor ve istihdam piyasası ile enflasyon için etkilerini; değerlendiriyor" ifadelerine yer verilirken, Mart ayındaki toplantıda; bir faiz artırımı olasılığının azaldığı sinyalini de verdi.FOMC açıklamasında, önceki açıklamalarda yer verdiği ekonomik; görünüm için riskllerin dengeli olduğu ifadesini çıkardı.

Onun yerine; global ekonomi ve finansal piyasaların görünümü nasıl etkileyeceğini; değerlendirmekte olduğu ifadesini kullandı.; Fed politika yapıcıları toplantı sonrasındaki açıklamada, para; politikasının izeyeceği patika konusunda güncellenmiş tahminlere; yer vermezken, istihdam piyasasında güçlenmeye devam edeceğini ve; ekonominin para politikasında kademele düzeltmelerle büyüyeceğini; vurguladılar.
 
FOMC açıklamasında, Fed'in düşük enerji ithal fiyatlarıdan kaynaklı; aşağı yönlü enflasyon baskılarının geçici olduğunun kanıtlanmasını; beklediği de ifade edildi.

Hiç yorum yok: