17 Eylül 2015 Perşembe

VİOP Teknik Analizi - 17/09/2015

Endeks kontratlarının FED'in bu akşam TSİ 21.00'de açıklanacak faiz kararı öncesinde yurtdışı borsalarda gözlenen yükselişlerin etkisi ile bugün güne hafif yukarıda başlayacağını, kontratlarda Salı gününden beri etkili olan toparlanma eğiliminin bugün de korunmaya çalışılacağını düşünüyoruz. Ancak seansiçi göstergelerin aşırı alıma yönelmiş olması, içeride yaşanan güvenlik sorunları yükseliş hareketinin ivme kaybetmeye başlayacağına, gün içinde realizasyon amaçlı satışların gelebileceğine işaret etmektedir.
 
Fiyatlamalara bakıldığında FED'in faiz artırımı konusunda bu senenin son üç toplantısından özellikle Aralık ayına daha yüksek olasılık verilmekte, Eylül toplantısı için faiz artırım olasılığı %30 dolayında bulunmaktadır. Ayrıca yarın Fitch'in Türkiye ile ilgili açıklayacağı gözden geçirme  raporu da önemli. Bu konuda genel beklenti Fitch'in Türkiye'nin kredi notunda ve görünümünde bir değişiklik yapmaması yönündedir.
 
Ekim kontratında bugünkü önemli direnç noktaları 92,650 ve 93,550 seviyelerindedir. Kontratta 88,225 seviyesinden başlayan, Salı gününden beri etkili olan toparlanma hareketi içinde 92,000 seviyesinin üzerinde, teknik açıdan ilk etapta 93,550 seviyesinin test edilmesini beklemekteyiz.  Bu seviyenin aşılması, kontratın kısa vadeli alçalan trend baskısından kurtulmasını, yükseliş eğiliminin daha uzun süreye yayılmasını sağlayacaktır. Bu durumunda, bir üst hedef olarak 95,300 seviyesi gösterilebilir. 93,550 seviyesi aşılmadığı sürece, yükselişlerin teknik olarak kısa süreli kalmaya devam edeceğini, kontrat üzerinde alçalan trend baskısının süreceğini düşünmekteyiz.
 
Ekim kontratında bugünkü ilk önemli destek noktası ise 91,400 seviyesindedir. Diğer önemli destek noktaları 90,800 ve 90,000 seviyelerindedir. Kontratta yukarı atakların sınırlı kalmaya devam etmesi, alçalan trend baskısının sürmesi halinde de, satışların ilk aşama 90,000 seviyesine yaklaştıkça durulması, bu seviyenin üzerinden kısa süreli yeni yukarı hareketlerin oluşması beklenebilir. Diğer önemli bir denge bölgesi olarak 88,000 seviyesi takip edilebilir.
 
Ekim kontratında teknik olarak 90,000 seviyesine stop loss konularak, geri çekilme hareketleri içinde kısa süreli trade amaçlı uzun pozisyon denenebilir. Bu seviyenin altına inilmesi durumda, yükseliş eğiliminin bozulmasını, 88,000 seviyesine doğru yeni bir yönelimin başlamasını beklediğimizden 90,000 seviyesinin üzerinde alınan trade amaçlı uzun pozisyonun kapatılmasını, yeni pozisyon almak için 88,000 seviyelerine yaşanabilecek sarkmaların gözlenmesini  öneriyoruz.
 
Kısa pozisyon almak için ise 93,550 seviyesine stop loss konularak, ilk olarak 92,650 seviyesinin üzerine yaşanabilecek yukarı ataklar değerlendirilebilir.
 
TEB YTR

Hiç yorum yok: