16 Eylül 2015 Çarşamba

VİOP Teknik Analizi 16/09/2015‏

Günü gün %2,70 dolayında yükselişlerle kapatan endeks kontratlarının, bugün de güne hafif yukarıda başlayacağını düşünüyoruz. Özellikle  güne başlarken yurtdışı borsalarda gözlenen yükselişlerin, USD/TL paritesinde sınırlı da olsa yaşanan gerilemenin kontratların açılışını olumlu etkilemesini bekliyoruz. Ancak seansiçi göstergelerin aşırı alıma yönelmiş olması, içeride yaşanan güvenlik sorunları gün içinde yükselişin ivme kaybedeceğini, satış baskısının yeniden artmaya başlayacağını göstermektedir.
 
Ayrıca yarın akşam TSİ 21.00'de açıklanacak FED toplantısı sonuçları ile Cuma günü Fitch'in Türkiye ile ilgili açıklayacağı gözden geçirme raporu da önemli olacak. Fiyatlamalara bakıldığında FED'in faiz artırımı konusunda bu senenin son üç toplantısından özellikle Aralık ayına daha yüksek olasılık verilmekte, Eylül toplantısına faiz artırımı konusunda %30 dolayında olasılık verilmektedir.
 
Ekim kontratında bugünkü ilk önemli direnç noktası 92,000 seviyesindedir. Diğer önemli direnç noktaları 92,650 ve 93,550 seviyelerindedir. Kontratta hafta başında 88,225 seviyesine kadar yaşanan geri çekilmenin sonrasında dün başlayan toparlanma hareketi içinde teknik açıdan ilk aşamada 92,000 seviyesinin test edilmesini beklemekteyiz. Bu seviyenin aşılması durumunda, bir üst hedef olarak 93,550 seviyesi gösterilebilir.
 
Ekim kontratının kısa vadeli alçalan trend baskısından kurtulabilmesi, daha uzun süreli bir hareketin oluşabilmesi için 93,550 seviyesinin aşılması gerekmektedir. Bu seviye aşılmadığı sürece, yükselişlerin teknik olarak kısa süreli kalmaya devam etmesini, kontrat üzerinde alçalan trend baskısının sürmesini beklemekteyiz.
 
İlk önemli destek noktası 90,600 seviyesindedir. Diğer önemli destek noktaları 90,000, 89,300 ve 88,700 seviyelerindedir. Kontratta yukarı atakların sınırlı kalmaya devam etmesi, orta vadeli alçalan hareketin sürmesi halinde de, satışların ilk etapta 88,700 seviyesine yaklaştıkça durulması, bu seviyenin üzerinden kısa süreli tepki niteliğinde yeni yukarı hareketlerin oluşması beklenebilir. Diğer önemli bir denge bölgesi olarak 86,500  seviyesi takip edilebilir.
 
Ekim kontratında teknik olarak 88,700 seviyesine stop loss konularak, geri çekilme hareketleri içinde kısa süreli trade amaçlı uzun pozisyon denenebilir. Bu seviyenin altına inilmesi durumda, düşüş eğiliminin daha uzun süreye yayılarak sürmesini beklediğimizden 88,700 seviyesinin üzerinde alınan trade amaçlı uzun pozisyonun kapatılmasını, yeni pozisyon almak için 86,500 seviyelerine yaşanabilecek sarkmaların gözlenmesini tavsiye ediyoruz.
 
Kısa pozisyon almak için ise 92,000 seviyesine stop loss konularak, ilk olarak bu seviyeye doğru yaşanabilecek yukarı ataklar değerlendirilebilir.
 
TEB YTR

Hiç yorum yok: