18 Mart 2015 Çarşamba

VİOP Bülten 18/03/2015

Endeks kontratlarının bugün güne hafif yukarıda başlayacağını, FED toplantısı öncesi yurtdışı borsalarda güne başlarken gözlenen yükselişlerin, USD/TL paritesinde gevşemenin, petrol fiyatlarında hafta başından beri yaşanan gerilemenin kontratların açılışını olumlu etkileyeceğini düşünüyoruz. Gün içinde yurtdışı borsalara ve USD/TL paritesindeki hareketlere paralel seyrin süreceğini tahmin etmekteyiz.
 
FED'in toplantı sonuçları bugün TSİ ile 20.00'de açıklanacak, saat 20.30'da da FED Başkanı Yellen'ın basın toplantısı olacak. Bu açıklamalarda FED'in önümüzdeki dönem faizler konusunda alacağı tutumla ilgili vereceği yeni mesajlar izlenecektir. FED'in faizler konusunda önümüzdeki dönemde daha şahin bir tutum almaya başlayacağını göstermesinin özellikle gelişen ülke piyasalarında, dolayısıyla BIST üzerinde yeni bir satış baskısının oluşmasına neden olması beklenebilir. Bu nedenle gün sonuna doğru bu yöndeki kaygıların satışlara neden olduğu görülebilir.
 
Fitch'in Türkiye ile ilgili Cuma günü açıklayacağı gözden geçirme raporu haftanın kalan süresinde izlenecek  diğer önemli bir  gündem maddesi olarak söylenebilir.
 
Nisan kontratının dün yaşanan yükselişle 1,5 aydır etkili olan alçalan trend baskısından teknik açıdan kurtulduğunu görmekteyiz. Kısa vade için önemli bir destek haline gelen 96,500 seviyesinin üzerinde hareketin sürmesi,  önümüzdeki süreçte teknik olarak ilk etapta 100,000 seviyesinin test edilmesini sağlayacaktır. Bugün 97,700 ve 97,200 seviyeleri ara destek noktaları olarak, 98,700 ve 99,400 seviyeleri ise ara direnç noktaları olarak etkili olacaktır.
 
Bu çerçevede, Nisan kontratında 96,500 seviyesine stop loss konularak, geri çekilme hareketi içinde uzun pozisyon denenebilir.
 
Kısa pozisyon almak için ise 100,000 seviyesine stop loss konularak, 98,700 seviyesinin üzerinde, ilk etapta 100,000 seviyesine doğru oluşabilecek hareketler değerlendirilebilir.

Hiç yorum yok: