26 Mart 2015 Perşembe

Günlük Teknik Analiz 26/05/2015

BIST'in bugün güne satış ağırlıklı başlayacağını, güne başlarken yurtdışı borsalarda gözlenen düşüşlerin, ham petrol fiyatlarındaki yükselişin, Moodys'in Türk bankacılık sisteminde görünümün bu yıl da negatif olduğuna dikkat çeken dün akşam yayınlanan raporun, USD/TL paritesindeki yukarı hareketin endeksin bugünkü açılışını olumsuz etkileyeceğini düşünüyoruz. Gün içinde yukarı yönlü zayıf hareketler olabilir.
 
ABD'de bugün açıklanacak haftalık işsizlik başvuruları ve Mart ayı hizmet sektörü PMI verileri de yakından izlenecektir. ABD'nin yarın açıklanacak dördüncü çeyrek nihai büyüme verileri de önemli görülmektedir.
 
Teknik açıdan ise BIST'te bugünkü önemli destek noktaları 81200 ve 80000 seviyelerindedir. Piyasa üzerinde satışların ilk etapta 80000 seviyesine yaklaştıkça durulacağını tahmin etmekteyiz.
 
Ancak geri çekilme hareketi içinde endeksin 80000 seviyesindeki desteğinin bozulması, FED toplantısı sonrası oluşan kısa vadeli olarak nitelendirdiğimiz yükselen hareketin de bozulmasına,  piyasanın yeni bir satış dalgası içine girmesine, BIST'in yeniden 76000 seviyesine doğru yönelmesine neden olacaktır. Bundan dolayı, 80000 seviyesi geri çekilme hareketleri içinde aynı zamanda önemli bir stop loss noktası olarak da kullanılabilir.
 
Endeksin bugünkü önemli direnç noktaları ise 83000 ve 83800 seviyelerindedir. Ana direnç noktası olarak da 85000 seviyesi ön plana çıkmaktadır. Yukarı yönlü hareketlerde de ilk etapta 83000 seviyesine doğru bir toparlanma beklenebilir. Teknik göstergelerin olumsuza dönen sinyalleri olası yukarı hareketlerin kısa vade için satış fırsatı olarak kullanılması gerektiğini göstermektedir.

Hiç yorum yok: