11 Mart 2015 Çarşamba

Günlük Teknik Analiz 11/03/2015‏

Günü dün satış ağırlıklı kapatan BIST'in bügün hafif yukarıda başlayacağını, güne başlarken yurtdışı borsalarda gözlenen toparlanmaların endeksin açılışını olumlu etkileyeceğini düşünüyoruz. Ancak USD/TL paritesinde yükseliş eğilimi durulmadığı sürece yukarı hareketlerin sınırlı kalmaya devam etmesini beklemekteyiz.
 
BIST'in son dönemde artan satış baskısından kurtulabilmesi, olası yukarı hareketlerin daha uzun süreye yayılmaya başlayabilmesi için USD/TL paritesinde yükselişin durulması, TL'nin toparlanmaya başlaması önemli olacak.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TCMB Başkanı Başçı ile bugün saat 16.45'de yapacağı görüşme ile bugün açıklanacak Türkiye'nin Ocak ayı  cari işlemler dengesi verileri de yakından izlenecektir. Cari işlemler dengesinin Ocak ayında 2,7 milyar dolar açık vereceği, yıl sonu cari işlemler açığının da 38 milyar dolar civarında gerçekleşeceği tahmin edilmektedir. Haftanın kalan süresinde 17 Mart'taki PPK toplantısı ve 18 Mart'taki FED toplantısına ilişkin beklentiler de piyasalar üzerinde etkili olmaya başlayacak gözükmektedir. Ayrıca 20 Mart'ta Fitch'in Türkiye ile ilgili açıklayacağı gözden geçirme raporu da önemli.
 
BIST'te yaklaşık 1,5 aydır etkili olan alçalan hareket içinde önemli destek noktaları olarak 77100 ve 76000 seviyelerini izliyoruz. Bu seviyeler alçalan hareket içinde aynı zamanda piyasa üzerinde satışların durulacağı, endekste yukarı yönlü tepkilerin oluşacağı bölgeler olarak da gözlenebilir.
 
Olası yukarı yönlü bir tepki de ise endeksin ilk etapta 80000-81000 bandına döneceğini tahmin ediyoruz. Alçalan trend baskıdan endeksin kurtulabilmesi, yeni bir yükseliş trendi içine girilebilmesiiçin de teknik anlamda 82500 seviyelerinin aşılması önemli olacak. Bu durumda, bir üst hedef olarak 85000 seviyeleri gösterilebilir.

Hiç yorum yok: