12 Ocak 2015 Pazartesi

Günlük Teknik Analiz - 05/01/2015‏

BIST'in yeni haftaya hafif aşağıda başlamasını bekliyoruz. Ancak endekste düşüşün sınırlı kalacağını, gün içinde piyasanın yeniden alışa döneceğini, yıl başından beri gözlenen yükseliş eğiliminin bu hafta da korunmaya çalışılacağını tahmin ediyoruz.  Özellikle ham petrol fiyatlarında süren gevşemenin, Aralık ayında beklentilerin altında kalan enflasyon verileri sonrası faizlerde yaşanan gerilemenin, Merkez Bankası'ndan Ocak-Şubat dönemi için faiz indirimi beklentisinin güçlenmiş olmasının olumlu etkileri  yeni haftaya başlarken de sürecek gözükmektedir.
 
Yarın açıklanacak 5,2 milyar dolar açık beklenen Kasım ayı cari işlemler dengesi verileri de yakından izlenecektir. Dışarıda  ise 22 Ocak'taki ECB toplantısına ilişkin beklentilerin, global tarafta son dönemde piyasalarda baskı oluşturan Rusya, Venezüella ve Yunanistan'daki gelişmelerin fiyatlamasının sürmesi beklenmektedir.  Ayrıca ABD'de bugün açıklanmaya başlanacak dördüncü çeyrek bilançoları da yakından takip edilecektir.
 
Teknik açıdan ise BIST'te hafta başında destek olarak ön plana çıkan 86800 seviyesini kısa vade için önemli bir referans noktası olarak izlemeye devam ediyoruz. Bu seviyenin üzerinde, teknik olarak da geri çekilmelerin sınırlı kalacağını, endekste  yükseliş hareketinin 90000 seviyesine doğru süreceğini tahmin ediyoruz.
 
Bir üst hedef olarak TL bazında tarihi zirveye denk gelen 93400 seviyesi gösterilebilir. Ancak kısa vadeli göstergelerin aşırı alım bölgesinde bulunması 90000 seviyesinin aşılmasının ilk etapta güç olacağına, bu seviyeye yakın endekste yeni kısa süreli düzeltme hareketlerinin oluacağına işaret etmektedir. Bundan dolayı, endekste 90000 seviyesine doğru oluşabilecek ataklar BIST'te kısa vade için satıp, daha aşağıdan almak için fırsatı olarak değerlendirilebilir.
 
Ana destek noktası olarak ise 84600 seviyesi ön plana çıkmaktadır. Bu seviyenin üzerinde 86300, 85800 ve 85000 seviyeleri ara destek noktaları olarak izlenebilir.  Piyasa üzerinde etkili olacak satışların da teknik olarak ilk etapta 84600 seviyesinin üzerinde dengeleneceğini, bu seviyenin üzerinden yeni yukarı hareketlerin oluşacağını düşünmekteyiz. Bu nedenle, BIST'te 84600 seviyesine stop loss konularak, olası geri çekilme hareketleri de kısa vadeli trade amaçlı alış fırsatı olarak görülebilir.

Hiç yorum yok: