2 Eylül 2014 Salı

Günlük Teknik Analiz


BIST'te iki haftadır etkili olan yükselen hareket devam ediyor. Bugün de BIST'te genelde alıcılı bir seyir beklemekte, endekste yükselişin süreceğini düşünmekteyiz. Özellikle ECB'den önümüzdeki dönem için beklenen yeni bir parasal gevşemenin, faizlerdeki gerilemenin olumlu etkilerinin devam etmesi beklenebilir

 

Yarın açıklanacak %0,03 azalma beklenen Ağustos ayı TÜFE verileri ile Perşembe günkü ECB ve BOE toplantıları ve Cuma günkü ABD'nin tarımdışı istihdam verileri de önemli. ECB'nin bu haftaki toplantısında gösterge faizlerde sınırlı bir indirime gidebileceği, varlık alımı konusunun ise daha sonraya bırakılacağı tahmin edilmektedir.

 

BIST'te teknik açıdan kısa vade için önemli bir referans noktası olarak izlediğimiz 80500 seviyesinin üzerinde, satış baskısının durulmasını, endekste yükselişin 82000-84000 bandına doğru sürmesini beklemekteyiz.

 

En kısa vadeli göstergelerin aşırı alım bölgesinde bulunması 84000 seviyesinin aşılmasının ilk etapta güç olacağını, bu seviyeye  yaklaştıkça satış baskısının yeniden artacağını, endekste kısa süreli yeni düzeltme hareketlerinin oluşacağını göstermektedir. Bu nedenle, BIST'te 84000 seviyesine atakların ilk aşamada mevcut pozisyonlarda satıp, daha aşağıdan almak için fırsat olarak görülebilmesi yönündeki tavsiyemizi korumaktayız.

 

Ana destek noktası olarak ise 78600 seviyesi ön plana çıkmaktadır. Piyasa üzerinde etkili olacak satışların da, ilk etapta 78600 seviyesine yaklaştıkça durulacağını tahmin etmekteyiz. Bundan dolayı, 78600 seviyesine stop loss konularak, BIST'te düşüşlerin de yeni pozisyon almak için fırsat olarak kullanılmasını öneriyoruz.

Hiç yorum yok: