22 Eylül 2014 Pazartesi

Günlük Teknik Analiz Bülten - 22/09/2014

BIST üzerinde iki haftadır artan satış baskısının yeni haftaya başlaken de süreceğini, FED’in para politikası konusunda önümüzdeki süreçte daha şahin bir tutum almaya başlayacağı yönündeki kaygıların gelişen ülke piyasalarından neden olduğu fon çıkışının ve USD/TL paritesinde yükselişin sürüyor olmasının olumsuz etkilerinin devam edeceğini düşünüyoruz.
 
Irak’ta rehin alınan 49 Türk’ün serbest bırakılmasının açılışta BIST üzerinde bir miktar olumlu etkisinin olması beklenebilir. Ancak FED’e yönelik kaygıların yukarı atakları sınırlamaya devam etmesini beklemekteyiz. Bu nedenle, olası yukarı atakların satış fırsatı olarak kullanılmasını öneriyoruz.  Perşembe günkü PPK toplantısı da önemli görülmektedir.
 
BIST’te iki haftadır etkili olan alçalan hareket içinde 77000 seviyesini hafta başında önemli bir referans noktası olarak izlemekteyiz. Geçen hafta bu seviyenin altına yaşanan sarkmayı teknik açıdan olumsuz değerlendirmekte, bu seviyenin güçlü bir şekilde üzerine dönülememesi halinde, geri çekilmenin teknik açıdan 74500 seviyesine doğru süreceğini düşünmekteyiz.
 
74500 seviyesi alçalan hareket içinde satışların durulabileceği, endeksin tepki verebileceği önemli bir bölge olarak da takip edilebilir. Dolayısıyla, BIST'te tepki hareketlerinden faydalanmak amacıyla alış için 77000 seviyesinin altında ilk olarak 74500 seviyesine doğru sarkmalara bakılabilir.
  
BIST’te önemli direnç noktası ise 79300 seviyesinde bulunuyor. Yukarı yönlü ataklarda da 77000 seviyesinin üzerinde, ilk etapta 78000-79300 bandına doğru bir toparlanma beklenmelidir. Daha uzun süreli bir hareket için 79300 seviyesinin aşılması önemli.

Hiç yorum yok: