7 Ağustos 2014 Perşembe

Yapı ve Kredi Bankası Teknik Analizi

Hissede kısa vadeli alçalan hareket devam etmektedir. Ana destek noktası olarak 4,43 seviyesi (100 günlük hareketli ortalama) ön plana çıkmaktadır. Bu seviyenin üzerinde 4,56 ve 4,50 seviyeleri ara destek noktaları olarak etkili olacaktır.
 
Kısa vadeli göstergelerde aşırı satım bölgesinden geri dönüş yönünde ortaya çıkan sinyaller dikkate alındığında, hisse üzerinde satışların 4,43 seviyesine yaklaştıkça durulması, bu seviyenin üzerinden 4,90 seviyesine doğru yeni bir toparlanma hareketi içine girilmesi beklenebilir. Bu nedenle, 4,43 seviyesine stop loss konularak, hissede pozisyon alınabileceğini düşünüyoruz.
 
4,43 seviyesindeki desteğin bozulması durumunda ise, düşüş hareketinin daha uzun süreye yayılacağını, hissenin yeni bir satış dalgası içine gireceğini düşündüğümüzden, alınan pozisyonların kapatılmasını tavsiye ediyoruz.
 
Hissenin kısa vadeli alçalan trend baskısından kurtulabilmesi, olası yukarı hareketlerin daha uzun süreye yayılmaya başlayabilmesi için ise 4,90 seviyesinin aşılması gerekmektedir. Bu durumda, orta vade sırasıyla 5,12 seviyesi ile 5,40-5,63 bandı hedeflenebilir.
 
Hissede yukarı ataklarda satış için de kısa vadeli pozisyonlarda 4,90 seviyesine doğru hareketlenmeler değerlendirilebilir. Orta vadeli pozisyonlarda satış için sırasıyla 5,12, 5,40 ve 5,63 seviyeleri gözlenebilir.

Hiç yorum yok: