13 Ağustos 2014 Çarşamba

Günlük Teknik Analiz

Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası politik ortamın ne yönde şekilleneceğine ilişkin ortaya çıkan belirsizliklerin ve Türkiye'nin kredi notuyla ilgili reyting şirketlerinden son günlerde gelen olumsuz değerlendirmelerin BIST üzerinde negatif etkilerinin sürdüğünü görmekteyiz. Güne başlarken yurtdışı borsalarda gözlenen yükselişlerin, kurlarda yaşanan gevşemenin açılışta olumlu etkileri olsa da, BIST üzerinde bugün de alçalan trend baskısının süreceğini düşünmekteyiz.
 
BIST'te iki haftadır etkili olan alçalan hareket içinde 77000 seviyesini önemli bir destek noktası olarak izlemeye devam etmekteyiz. Bu seviyenin altına inilmesi, düşüş eğiliminin teknik açıdan 74500 seviyesine doğru süreceğinin önemli bir göstergesi olacaktır. Kısa vadeli göstergelerin aşırı satımda bulunması BIST'te 77000 seviyesinin altına sarkmalarda tepki niteliğinde yeni yukarı yönlü atakların oluşacağını göstermektedir. Bundan dolayı, 74500 seviyesine stop loss konularak, endekste alçalan hareket pozisyon alınabileceğini düşünüyoruz.
 
Ana direnç noktası olarak ise 80500 seviyesi ön plana çıkmaktadır. Yukarı yönlü ataklarda da ilk etapta 78200-80500 bandının test edileceğini, 80500 seviyesinin üzerine dönülmesi durumunda da, 82000 seviyesine doğru yeni bir hareketin oluşacağını tahmin etmekteyiz.
 
Ancak orta vadeli göstergelerin olumsuz sinyalleri dikkate alındığında, 82000 seviyesinin aşılmasının kısa vade için güç olacağı söylenebilir. Bu nedenle, BIST'te yukarı atakların da satış fırsatı olarak kullanılması yönündeki tavsiyemiz devam etmektedir

Hiç yorum yok: