2 Haziran 2014 Pazartesi

Çelebi – CLEBI ŞİRKET RAPORU


  • Çelebi Hava, Türkiye, Hindistan, Macaristan ve Almanya’da havacılık sektörüne yer hizmetleri veriyor. Cironun yaklaşık %60’ı Türkiye’deki faaliyetlerinden geliyor.
     
  • Almanya’daki faaliyetleri de yeni satın alma ile büyümeye devam ediyor. Yüksek büyüme potansiyeli olan Hindistan faaliyetleri ise beklendiğinden daha yavaş ilerliyor.

 

  • Türkiye’de havacılık sektörünün hızlı büyümesi, büyüme potansiyeli yüksek olan Hindistan’da faaliyetlerinin olması, Actera Group ile gerçekleştirilen ortaklık (yeni satınalma fırsatları çıkabilir) ve karlılık artışı beklentileri şirketin olumlu yönleri.
     
  • Çelebi Holding’in 2014 yılı içinde piyasadan hisse satın alabileceğini açıklaması da olumlu. Şubat sonunda Çelebi Holding, 2014 sonuna kadar piyasa şartlarına göre CLEBI hisselerini piyasadan satın alabileceğini açıklamıştı. Alınacak hisseler yabancı kurumsal yatırımcılar dışında en az iki yıl satılmayacak.

 

  • Hindistan faaliyetlerinin zayıf kalması, pazar payı kaybettiği (Pegasus’a verilen hizmetin küçülmesi) yurtiçinde büyümenin zayıf kalması ve ciroyu arttıramamış olması önemli riskler.

 

  • Şirketin gelirleri EUR ağırlıklı, giderleri ise TL ağırlıklı. TL’nin güçlenmesi faaliyet karlılığı için olumsuz ancak şirketin bilançosunda yüksek döviz yükümlülüğü olması nedeniyle net karı olumlu etkiler. Şirketin net borcu 298 mln TL, borçların çoğu uzun vadeli.

 

  • Hisse fiyatı son bir ayda endeksin %16 üzerinde performans gösterdi. Yine de mevcut hisse fiyatı yaklaşık bir yıl önceki Actera’nın gerçekleştirdiği satınalma fiyatına (yaklaşık 27 TL) göre %10 iskontolu. 2014 piyasa tahminlerine göre hisse 12.5 F/K ve 6.5 FD/FAVÖK çarpanlarıyla işlem görüyor.
     
Teknik olarak ise hissede yükseliş eğilimi devam ediyor. İlk önermli direnç 20.00 seviyesinde, burası aşılırsa yükseliş 22.50’ye doğru sürebilir. Önemli destekler ise 18.75 ve 17.30. geri çekilmelerde 17.30 aynı zamanda önemli bir stop loss olarak kullanılabilir.

Hiç yorum yok: