21 Ocak 2014 Salı

Türk Hava Yolları Teknik Analizi


Hissede geçen hafta 7,37 seviyesine kadar yaşanan yükselişin sonrasında gelen satış dalgasının sürdüğünü görmekteyiz. Ana destek noktası olarak 6,10 seviyesi ön plana çıkmaktadır. Ara destek noktaları olarak 6,73, 6,61, 6,47 ve 6,42 seviyeleri takip edilebilir.
 
Aşırı satım bölgesine gerileyen kısa vadeli göstergeler dikkate alındığında, hisse üzerinde son dönemde yoğunlaşan satışların sürmesi halinde, 6,10 seviyesine yaklaştıkça durulması, bu seviyenin üzerinden önümüzdeki süreçte ilk etapta 7,14-7,37 aralığına denk gelen direnç bölgesine doğru yeni bir toparlanma hareketi içine girilmesi beklenebilir. Bu nedenle, 6,10 seviyesine stop loss konularak, hissede geri çekilme hareketleri içinde pozisyon alınabileceğini düşünmekteyiz.  
 
Alçalan hareket içinde 6,10 seviyesindeki desteğin bozulması halinde ise, düşüş eğiliminin daha uzun süreye yayılacağını, hissenin yeni bir satış dalgası içine gireceğini düşündüğümüzden, alınan pozisyonların kapatılmasını  tavsiye etmekteyiz.
 
Hissenin geçen hafta ortasından beri artan satış baskısından kurtulabilmesi, daha uzun süreli bir yükseliş hareketinin oluşabilmesi için ise ana direnç halin gelen 7,37 seviyesinin aşılması önemli görülmektedir. Bu seviyenin üzerinde, sırasıyla 7,58-7,80 bandı ile 8,00 seviyeleri hedeflenebilir.
 
Hissede yukarı ataklarda satış için de kısa vadeli pozisyonlarda 7,37 seviyesine doğru hareketlenmeler değerlendirilebilir. Orta vadeli pozisyonlarda satış için sırasıyla 7,58, 7,80 ve 8,00 seviyelerine oluşabilecek hareketler gözlenebilir.

Hiç yorum yok: