10 Ekim 2013 Perşembe

Türk Hava Yolları Teknik Analizi

Hissede Eylül ayı içinde 7,96 seviyesine kadar yaşanan yükselişin sonrasında başlayan geri çekilme hareketinin sürdüğünü takip etmekteyiz. Ana destek noktası olarak 7,00 seviyeleri ön plana çıkmaktadır. 7,36, 7,26 ve 7,12 seviyeleri ara destek noktaları olarak etkili olacaktır.
 
Kısa vadeli göstergelerin aşırı satım bölgesinde bulunması, bu bölgeden geri dönüş yönünde ortaya çıkan sinyaller dikkate alındığında, hisse üzerinde satışların 7,00 seviyelerine yaklastıkça durulması, bu seviyenin üzerinden ilk etapta kısa vadeli alçalan trend çizgisine denk gelen 7,74 seviyesine doğru yeni bir toparlanma hareketi içine girilmesi beklenebilir. Bu nedenle, 7,00 seviyesine stop loss konularak, hissede geri çekilme hareketi içinde pozisyon alınabileceğini düşünmekteyiz.

 
7,00 seviyesindeki desteğin bozulması halinde ise, 7,96 seviyesinden başlayan alçalan hareketin, daha orta vadeye yayılacağını, hissenin yeni bir satış dalgası içine gireceğini düşündüğümüzden, alınan pozisyonların kapatılmasını tavsiye etmekteyiz.
 
Hissenin son dönemde etkili olan satış baskısından kurtulabilmesi, daha uzun süreye yükselişin yayılmaya başlayabilmesi için ise 7,74 seviyelerinin aşılmasını önemli görmekteyiz. Bu seviyenin üzerinde, sırasıyla 7,96 seviyeleri ile 8,34 seviyeleri hedeflenebilir. Ara direnç noktaları olarak 7,58 ve 7,64 seviyeleri izlenebilir.
 
Hissede yukarı ataklarda satış için de kısa vadeli pozisyonlarda 7,74 seviyesine doğru hareketlenmeler değerlendirilebilir. Orta vadeli pozisyonlarda satış için sırasıyla 7,96 ve 8,34seviyelerine oluşabilecek hareketler takip edilebilir.

teb ytr

Hiç yorum yok: