13 Eylül 2013 Cuma

Vakıflar Bankası Teknik Analizi

Hissede 3,79 seviyesinden başlayan yükselen hareketin sürdüğünü görmekteyiz. Ana destek noktasi olarak kısa vadeli yükselen trend çizgisine ve 20 günlük hareketli ortalamaya denk gelen 4,18 seviyeleri takip edilebilir. 4,40 ve 4,32 seviyeleri ara destek noktaları olarak etkili olacaktır.
 
Olası geri çekilmelerde özellikle 4,18 seviyesinin altına inilmediği sürece, hissede düşüşlerin ara düzeltme  hareketleri olarak kalacağını, kısa vadeli yükseliş eğiliminin korunacağını, önümüzdeki süreçte ilk aşamada 4,63 seviyelerinin test edileceğini düşünmekteyiz. Kısa vadeli göstergelerin olumlu sinyalleri bu olasılığı güçlendirmektedir. Bu nedenle, 4,18 seviyesine stop loss konularak, hissede geri çekilme hareketleri içinde pozisyon alınmasını tavsiye etmekteyiz.
 

4,18 seviyesindeki destegin bozulması halinde ise, kısa vadeli yükselen hareketin de bozulacağını, hissenin yeni bir satış dalgası içine gireceğini düşündüğümüzden, alınan pozisyonların kapatılmasını önermekteyiz.
 
Hissede kısa vadeli olarak nitelendirdiğimiz yükselen hareketin, daha orta vadeye yayılmaya başlayabilmesi için ise 4,63 seviyelerinin aşılması gerekmektedir. Bu seviyenin üzerinde, sırasıyla 4,96 seviyeleri ile 5,30 seviyeleri hedeflenebilir.
 
Hissede yukarı ataklarda satış için de kısa vadeli pozisyonlarda 4,63 seviyelerine dogru hareketlenmeler değerlendirilebilir. Orta vadeli pozisyonlarda satış için sırasıyla 4,96 ve 5,30 seviyeleri gözlenebilir.

teb ytr

Hiç yorum yok: