27 Eylül 2013 Cuma

ŞİRKET HABERLERİ - 27/09/2013

- Türk Hava Yolları, THYAO, havayollları, 5.3 milyar $ PD / AL; Hedef fiyat: 10.50 TL  –  Pegasus Havayolları, PGSUS, havayolları, 1.6 milyar $ PD / Not rated  – Ulaştırma Bakanı Yıldırım, dün basında yer alan haberlere göre uçak bilet fiyatlarına tavan ve taban fiyat uygulamasının Kurban Bayramı sonrasında (15-18 Ekim 2013) uygulamaya konması için çalışmaların yürütüldüğünü belirtti.  Basında yer alan haberlerde Bakanlık, önceden yalnızca tavan fiyat uygulamasından bahsediyor idi, dün ise basında yer alan açıklamalarında, tavan fiyat uygulanacak olduğunda, taban fiyatların da belirlenmesi gerektiğini belirtildi; buna göre 100TL’nin altındaki uçak bilet fiyatlarının yükseltilmesi söz konusu olabilecek.  Yine basında yer alan haberlere göre tavan fiyatları 300 TL olarak belirlenebilecek.  Taban fiyatı uygulaması PGSUS için olumsuz olabilecektir, zira tahminimize göre Şirket’in bilet satışlarının yaklaşık %70’i 100 TL’nin altındadır.  THYAO son 12 aylık 7.5x FD/FAVÖK ve 9.8x F/K ile işlem görmektedir.  PGSUS ise son 12 aylık 8.7x FD/FAVÖk ve 13.5x F/K ile işlem görmektedir. 
- Koç Holding; KCHOL, Holding, $12.5mr PD / Hedef Fiyat: TL8.00 – Maliye Bakanlığı Taraf gazetesinde yer alan 200 maliye müfettişinin KCHOL'ün 3 enerji şirketi TUPRS, AYGAZ ve Opet'i incelediğine dair yaptığı haberi yalanladı. Bununla birlikte incelemeyle ilgili yeni bir detay da paylaşılmadı.

- Tümosan, TMSN, traktör üreticisi, $315mn PD /Nötr; Hedef Fiyat: TL4.90 (yeniden değerlenmektedir) - TMSN'ın çatı şirketi Ereğli Tekstil blok satışla 5 mn adet TMSN hissesini yurt dışında yerleşik yabancı yatırımcıya TL5.60 fiyat ile sattı. Böylece efektif halka açıklık oranı %12.55'den %16,90'a çıktı. Efektif halka açıklık oranının artmasını olumlu görüyoruz.
- Park Elektrik, PRKME, madencilik, $414 milyon PD / Derecelendirilmemiş – PRKME, asfaltit alımını gerçekleştiren Silopi Elektrik A.S. (kardeş firma) deki teknik arızdan dolayı asfaltit üretimini geçici olarak durdurdu. Yaşanan gelişmeyi negatif olarak değerlendiriyoruz. Asfaltit 2013/06 itibariyle şirketin toplam satış gelirlerinin %13’ünü kapsamaktadır.( Firma aynı zamanda 2014 yılı itibariyle Silopi Elektrik’te gerçekleşmesi beklenen kapasite artırımından dolayı asfaltit üretimini üçe katlamayı planlıyor). Aynı zamanda PRKME iştiraki olan Park Termik’ten TL6 milyon temettü geliri elde edileceğini bildirdi ( PRKME’nin Park Termik’te 10% kontrol gücü olmayan payı bulunuyor ve geçen yıl TL5mn temettü geliri elde ettiğini hatırlatmak isteriz).Hisse için olumlu. PRKME TL222 milyon net nakite sahiptir. PRKME hisseleri halihazırda 4.8x 12 aylık FD/FAVÖK ve 10.7x F/K çarpanlarıyla işlem görmektedir.
- Borsa İstanbul halka açık spor kulüplerine uyarılarda bulundu. Buna göre, BJKAS, GSRAY, ve TSPOR negatif işletme sermayeye sahip ve kısa vadeli finansal borçları gelirlerinin üzerindedir. Ayrıca GSRAY'ın ciddi bir döviz açık pozisyonu bulunuyor ($176mn).

Hiç yorum yok: