12 Eylül 2013 Perşembe

GOLDMAN SACHS, TÜRK ŞİRKETLERİ İÇİN TAVSİYELERİNİ YÜKSELTTİ

Goldman Sachs bugün yayınladığı raporda, Türk piyasasının Mayıs; ayındaki tepe noktadan yüzde 28 gerilemiş olması ve Türk Lirası'nın; ABD Doları karşısında yüzde 10 değer kaybetmesinin etkili ile tarihi; ortalamalarına ve gelişmekte olan piyasalara paralel hareket eder; hale geldiğini belirtti. Türk hisselerinin, bazı değerleme methodlarına; göre de diğer gelişmekte olan ekonomilere göre biraz iskontolu olduğunu; vurguladı.
 
Zayıf Türk Lirası'nın hisse senetlerine potansiyel etkilerini; değerlendirdiklerini belirten Goldman Sachs, TAV, Enka Inşaat ve Çelebi; Hava'yı CEEMEA odak listesinde tutmaya devam ettiğini belirtti.
 
Goldman Sachs, Türk Lirası'ndaki yüzde 10 zayıflamaya en hassas; şirketler için tavsiyesini yükseltirken, Koç grubunun zayıf; kurdan Sabancı grubuna göre daha pozitif etkileneceğini vurguladı.
 
 Goldman Sachs, kurdaki hareketlerden pozitif etkilenecek; şirketler olarak Gübre Fabrikaları, Çelebi, Aygaz, Koza Altın, Enka; İnşaat, Vestel, Aksa, TAV Havalimanları, Şişe Cam, Tofaş, Arçelik,; Mardin Çimento, Alarko Holding ve Çimsa'yı işaret ederken, negatif; riski olan şirketler olarak Yazıcılar Holding, Türk Telekom, Akfen; Holding, Turcas Petrol, Anadolu Cam, Migros ve Akenerji'yi saydı.
 
Goldman Sachs, çekici fiyatlama seviyeleri nedeniyle Arçelik; Çimsa, Ak Enerji, Akfen Holding, Vestel Elektronik ve Yazıcılar; Holding için tavsiyesini 'Nötr'den 'Al'a yükseltti. Ülker için; tavsiyesini 'Sat'tan 'Nötr'e çıkardı.

Hiç yorum yok: