18 Temmuz 2013 Perşembe

Tekfen Holding Teknik Analizi

Kısa vadeli olarak nitelendirdiğimiz yükselen hareket içinde bulunan hissede, ana destek noktası olarak 6,62 seviyelerini takip etmekteyiz. Hissede yaşanabilecek olası geri çekilmelerde 6,62 seviyesinin altına inilmediği sürece,  düşüşlerin sınırlı kalmaya devam edeceğini, yükseliş eğiliminin süreceğini, önümüzdeki süreçte ilk etapta 7,04-7,30 aralığına denk gelen direnç bölgesinin test edilebileceğini düşünmekteyiz. Bu nedenle, 6,62 seviyesine stop loss konularak, hissede geri çekilme hareketleri içinde alınacak pozisyonların riskini düşük görmekteyiz.
 
6,62 seviyesindeki desteğin bozulması halinde ise, kısa vadeli yükselen hareketin de bozulacağını, hissenin yeni bir satış dalgası içine gireceğini düşündüğümüzden, alınan pozisyonların kapatılmasını önermekteyiz. 6,70 seviyesi ara destek noktası olarak etkili olacaktır.
 

Daha uzun süreye yükselişin yayılabilmesi için ise 7,30 seviyelerinin aşılmasını önemli görmekteyiz. Bu seviyenin üzerinde, hedef olarak sırasıyla 7,50 seviyeleri ile 7,76 seviyeleri gösterilebilir.
 
Hissede yukarı ataklarda satış için de kısa vadeli pozisyonlarda 7,30 seviyelerine doğru hareketlenmeler değerlendirilebilir. Orta vadeli pozisyonlarda satış için sırasıyla 7,50 ve 7,76 seviyeleri gözlenebilir.
 
teb ytr

 

Hiç yorum yok: