17 Temmuz 2013 Çarşamba

İş Bankası C Teknik Analizi

Hissede geçen hafta içinde 4,86 seviyesine kadar yaşanan gevşemenin sonrasında başlayan toparlanma hareketinin sürdüğünü görmekteyiz. Ana destek noktası olarak 5,10 seviyeleri ön plana çıkmaktadır. Olası geri çekilmelerde bu seviyenin altına inilmediği sürece, düşüşlerin düzeltme hareketleri olarak kalması, yükseliş eğiliminin önümüzdeki süreçte 5,90 seviyesindeki ana direnç bölgesine doğru sürmesi beklenebilir. Kısa vadeli göstergelerin olumluya dönmeye başlayan sinyallerinin yanında, hafta başından beri yaşanan yükselişle hissenin Haziran ayı başından beri etkili olan alçalan trend baskısından kurtulmuş olması bu olasılığı güçlendirmektedir. Bu nedenle, 5,10 seviyesine stop loss konularak, hissede geri çekilme hareketleri içinde pozisyon alınabileceğini düşünmekteyiz.           
 
5,10 seviyesindeki desteğin bozulması halinde ise, kısa vadeli yükselen hareketin de bozulacağını, hissenin yeni bir satış dalgası içine gireceğini düşündüğümüzden, alınan pozisyonların kapatılmasını önermekteyiz. Ara destek noktaları olarak  5,30 ve 5,22 seviyeleri izlenebilir.
 

Hissede 4,86 seviyesinden başlayan yükselen hareketin, daha uzun süreye yayılmaya başlayabilmesi için ise 5,90 seviyelerinin aşılmasını önemli görmekteyiz. Bu seviyenin üzerinde, hedef olarak sırasıyla 6,20 seviyeleri ile 6,52 seviyeleri gösterilebilir. 5,50, 5,62 ve 5,76 seviyeleri ara direnç noktaları olarak etkili olacaktır.
 
Hissede yukarı ataklarda satış için de kısa vadeli pozisyonlarda 5,90 seviyelerine doğru hareketlenmeler değerlendirilebililir. Orta vadeli pozisyonlarda satış için sırasıyla 6,20 ve 6,52 seviyeleri takip edilebilir.
 
teb ytr

Hiç yorum yok: