27 Haziran 2013 Perşembe

Pegasus Teknik Yorum ve Şirket Analizi

Mevcut finansallara göre Pegasus THY’na göre daha yüksek çarpanlarla işlem görüyor. Pegasus; 10.7x F/K ve 9.5x FD/FAVÖK ile işlem görürken THYAO 8.6x F/K ve 7.5x FD/FAVÖK çarpanlarıyla işlem görüyor. Eğer önümüzdeki yıllarda Pegasus THY’na göre çok daha fazla (yaklaşık %25 daha fazla) büyümeyi yakalayabilecekse bu çarpanlar kabul edilebilir. Aksi halde THY’nı Pegasus’a tercih etmek mantıklı olabilir.
Piyasada Pegasus hisseleri için iki tane aracı kurum hedef fiyat veriyor, onların hedef fiyatları ortalaması ise 28.61 TL.
 
Haziran ayında protestolar nedeniyle havacılık sektöründe yolcu sayıları olumsuz etkilendi. Ancak transfer yolcu sayıları çok fazla etkilenmediğini söyleyebiliriz. THY’nın taşıdığı yolcuların yaklaşık %40’ı, Pegasus’un ise  yaklaşık %25’i transfer yolculardan oluşuyor. Yani protestolar nedeniyle Haziran ayında Pegasus’un THY’na göre daha olumsuz etkilendiği söylenebilir.
Teknik Yorum:
 
24.10 ve 25.10 önemli dirençler. Özellikle 25.10 seviyesi tarihi zirve seviyesi ve ana direnç olarak etkili olacak. Hissenin hafta başından beri iyi bir performans gösterdiğini görüyoruz. 25.10’a yakın yükseliş hareketinin durulacağını ve realizasyon baskısının kısa vadede artacağını düşünülebilir. 22.50 ve 21.40 önemli destekler. Geri çekilmelerde 21.40 seviyesi aynı zamanda stop loss olarak da kullanılabilir.
 

Hiç yorum yok: