28 Haziran 2013 Cuma

Berkosan Teknik Analiz ve Şirket Analiz

Cirosunu hızla artıran şirketin, karlılığı yüksek satışlara odaklanması şart. Şirketin piyasa değeri 40 mln TL. Son bir yılda endeksin %80 altında performans göstermiş. Ancak, mevcut finansallarına göre çarpan bazında (F/K, FD/FAVÖK) hala aşırı pahalı gözüküyor.
 
-       Berkosan izolasyon sektöründe faaliyet gösteriyor. Bursa’daki tesisinde yaklaşık %30 kapasite kullanım oranıyla üretim yapıyor.
-       2011’den itibaren güçlü ciro artış var, ama aynı zamanda karlılık da çok düştüğü için ciro artışı net kara olumlu yansımamış. Şirket faaliyetlerden nakit yaratmada zorluk çekiyor. Plastik mammadde nedeniyle maliyetleri petrol fiyatlarına duyarlı.
-       Cironun yaklaşık üçte biri ihracattan gelmekte. Yurtiçi satışlarının büyük kısmı (yaklaşık %80’i) ise Marmara bölgesinde yapılmakta. Şirket İstanbul dışında da satışlarını artırmak için İç Anadolu’da yeni kapasite yatırımına başladı. Bu ciro artışı için olumlu ancak, şirketin ihtiyacı olan karlığa katkısının ne olacağını izlemek gerekir.
-       Şirket temettü vermiyor. Özsermaye karlılığı çok düşük.
TEKNİK YORUM: Orta-uzun vadeli düşüş trendinin devam ettiğini görüyoruz. Teknik göstergedeki zayıflık bu düşüş hareketinin süreceğini gösteriyor. 2.16 ve 1.90 önemli destekler. Direnç olarak ise 3.00 ve 3.30 söylenebilir. Bu seviyelerden alış tavsiyesi vermek zor gibi. Destek bölgelerine sarkmalarda tepki için bakılabilir.
 
 
 

Hiç yorum yok: