26 Haziran 2013 Çarşamba

Alarko GYO – ALGYO Şirket ve Teknik Analiz

Alarko GYO portföyünün yaklaşık yarısı döviz cinsi nakit varlıklardan oluşmakta, dolayısıyla TL’nin değer kaybetmesi ve faizlerin yükselmesi şirket için olumlu. Büyükçekmece Eskice arazisinin bir kısmı kamulaştırılıyor, belirlenen metrekare değeri arsanın portföy değerinin oldukça üzerinde. Ayrıca Maslak arazisinde şirketin istediği imar değişikliği olması durumunda önemli bir potansiyel ortaya çıkacaktır.
139 mln TL net nakit pozisyonunda olan Alarko GYO, yaklaşık 310 mln TL net aktif değerine göre %38 iskontolu işlem görüyor. Teknik olarak, 20 ana direnç seviyesi ve 17 ise stop loss seviyesi.
Teknik yorum: Hissede son düşüşün ardından yeni tabanın 17 seviyesinin üzerinde oluştuğunu görülüyor. Kısa vadeli göstergelerde olumluya dönüş sinyalleri var. Hissede satış baskısının durulması beklenebilir. Ana direnç 20 seviyelerinde, bu seviyeye doğru toparlanma hareketi içine girebilir. 18.80 ara direnç, ara destek olarak ise 17.60 seviyesi söylenebilir. Uzun süreli hareket için 20 seviyesinin aşılması önemli. Bu durumda bir üst hedef 22.30 seviyesi. Geri çekilmelerde 17 seviyesi ana stop loss olarak da takip edilebilir.
 
 

Hiç yorum yok: