27 Mayıs 2013 Pazartesi

Yapı ve Kredi Bankası Teknik Analizi

Hissede orta vade için yükselen hareketin sürdüğünü görmekteyiz. Ana destek noktası olarak bu hafta 5,84 seviyeleri ön plana çıkmaktadır. Bu seviyenin altına inilmediği sürece, hissede yaşanabilecek geri çekilme hareketlerinin düzeltme hareketleri olarak kalacağını, yükseliş eğiliminin korunacağını, orta vadeli hareket içinde önümüzdeki süreçte ilk etapta 6,40 seviyelerinin test edileceğini düşünmekteyiz. Kısa vadeli göstergelerin olumluya dönmeye başlayan sinyalleri bu olasılığı güçlendirmektedir. Bu nedenle, 5,84 seviyesine stop loss koyup, hissede geri çekilme hareketleri içinde pozisyon alınabileceği söylenebilir.
 
5,84 seviyesindeki desteğin bozulması halinde ise, orta vadeli yükselen hareketin ivme kaybedeceğini, hisse üzerinde satış baskısının yoğunlaşmaya başlayacağını düşündüğümüzden, alınan pozisyonların kapatılmasını önermekteyiz. Ara destek noktaları olarak 6,02, 5,96 ve 5,90 seviyeleri izlenebilir.
           
Daha uzun süreye yükselişin yayılmaya başlayabilmesi için ise 6,40 seviyelerinin aşılması önemli görülmektedir. Bu seviyenin üzerinde, sırasıyla 6,60 seviyeleri ile 6,80 seviyeleri hedeflenebilir.

 
Hissede yukarı ataklarda satış için de kısa vadeli pozisyonlarda 6,40 seviyelerine doğru hareketlenmeler değerlendirilebilir. Orta vadeli pozisyonlarda satış için sırasıyla 6,60 ve 6,80 seviyeleri gözlenebilir.

teb yatırım

Hiç yorum yok: