24 Nisan 2013 Çarşamba

Varantlarda Güne Başlarken - 24 Nisan 2013

G20 zirvesinden gelen parasal genişlemeyi destekleyici açıklamaların yurtiçi piyasalrına da pozitif yansımasıyla haftaya yükselerek 83,611 seviyesinden başlayan BIST 100 endeksi Pazartesi gününü %0.89 artışla 84,023 seviyesinden kapattı. BIST 30 endeksi ise %0.83 artışla günü 102,742 seviyesinden sonlandırdı. Günün en çok hacim yaratan hisseleri sırasıyla GARAN, ISCTR ve YKBNK oldu.

Yurtiçi gündemine baktığımızda bugün kapasite kullanım oranı ve yabancı turist sayısının açıklanacağını görüyoruz. Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Çetin Ali Dönmez, yaptığı açıklamada Borsa İstanbul’a stratejik ortaklık konusunda sona yaklaşıldığını ve birkaç ay içerisinde açıklama yapılabileceğini belirtti. Bunun dışında Dünya Bankası Türkiye Direktörü Raiser Washington’da düzenlenen bir panelde, Türkiye'nin kriz sonrası dönemde çok iyi iş çıkardığını ve demografik yapının katkısıyla da gelişmelerin gelecek on yılda da iyi yönde olacağını belirtti.


Şirket haberlerine baktığımızda 18-19 Nisan 2013 tarihlerinde halka arzı gerçekleştirilen Pegasus Hava Taşımacılığı A.Ş.’nin paylarının birim fiyat 18.40 TL olarak belirlendiğini görüyoruz. Koç Holding yurtdışında ihraç edilecek 7 yıl vadeli, 750 milyon ABD Doları nominal değerli tahvil ihracı için SPK onayını aldı. Albaraka Türk 10 yıllık Sukuk ihraç ederek borçlanmayı planlıyor. Akbank ve Halkbank’ın bugün 2013 yılı 1. çeyrek finansal sonuçları açıklanacak. Akbank’ın 677 milyon TL, Halkbank’ın da 898 milyon TL kar açıklaması bekleniyor. Garanti ise finansal sonuçlarını yarın açıklayacak.

Yurtdışı gündeme bakıldığında Tracelers Cos. ve Netflix Inc. gibi şirketlerin kazançlarının beklentinin üzerinde gelmesi ve yeni konut satışlarının Mart'ta artış kaydetmesiyle dün New York Borsası 3. gününde de artıda seyretti. Apple'ın ilk çeyrek net kârı 9.5 milyar dolar artarak, geçtiğimiz yılın aynı dönemindeki 11.6 milyar dolar düzeyinin altında kaldı. Apple çeyrek dönem temettü ödemelerini 55 milyar dolar arttırarak tarihin en büyük hisse geri alımını yapacağını açıkladı. Yendeki zayıflamanın ihracatçıları desteklemesiyle Nikkei 225 Endeksi 2008’den bu yana en yüksek düzeyine tırmandı.

Hiç yorum yok: