25 Nisan 2013 Perşembe

Vakıflar Bankası Teknik Analizi

Orta vadeli yükselen hareket içinde bulunan hissede, ana destek noktası olarak 5,58 seviyelerini takip etmekteyiz. Olası geri çekilmelerde bu seviyenin altına inilmediği sürece, hissede düşüşlerin orta vadeli hareket içinde oluşan ara düzeltmeler olarak kalmaya devam edeceğini, yükseliş eğiliminin korunacağını, önümüzdeki süreçte ilk etapta 6,30 seviyesindeki ana direnç bölgesinin test edileceğini düşünmekteyiz. Bu nedenle,  5,58 seviyesine stop loss koyup, hissede geri çekilme hareketleri içinde pozisyon alınmasını tavsiye etmekteyiz.
 
5,58 seviyesindeki desteğin bozulması durumunda ise, orta vadeli yükselen ivme kaybetmeye başlayacağını, hissede düşüşün daha uzun süreye yayılacağını düşündüğümüzden, alınan pozisyonların kapatılmasını önermekteyiz. Ara destek noktaları olarak  6,04, 5,90, 5,82 ve 5,76 seviyeleri izlenebilir.
 

Daha uzun süreye yükselişin yayılabilmesi için ise 6,30 seviyelerinin aşılması gerekmektedir. Bu seviyenin üzerinde, hedef olarak sırasıyla 6,50 seviyeleri ile 6,76 seviyeleri gösterilebilir.
 
Yukarı ataklarda satış için de kısa vadeli pozisyonlarda 6,30 seviyelerine doğru hareketlenmelerin değerlendirilebileceği söylenebilir. Bu seviyenin aşılması durumunda, orta vadeli pozisyonlarda satış için sırasıyla 6,50 ve 6,76 seviyeleri gözlenebilir.

teb ytr

Hiç yorum yok: